Новият преврат в Румъния - или как 3% соросоиди официално поискаха 33% от местата в парламента...

Случващото се в Румъния се адмирира от част от българите, те правят паралели с нас, и с това защо тук няма такива протести, които да "изметат Бойко Борисов".
Ще ви отговоря защо - защото тук Сорос си е на власт (чрез Бойко Борисов) и няма защо да го сменят.
В Румъния не е точно така, и там има постоянен процес на опити правителство, спечелило с огромна преднина (60%), да бъде свалено.
Протестът в Румъния е доста циничен, и е направо наглост изобщо да се обявява за "демократичен". Според неговите искания, в името на "борбата с корупцията", трябва да се преформатира политическата система, да се премахнат 2-те камари на парламента и пр.
Но най-важната част от искания са от 300 нови депутати, 100 да се избират от румънците зад граница.
Това е абсолютен нонсенс от демократична гледна точка, защото на румънските избори, не повече от 3% от гласувалите са от чужбина.
Ситуацията е сходна на тази в България, в която много малко от емигрантите изобщо се интересуват какво става тук, а повечето изобщо не гласуват. Тези, които гласуват обаче, са доста гръмогласни, и подкрепят основно така наречените "психо-десни", под различна форми - Реформатори, сини коалиции, Да, България и пр.
Поради факта, че тези гласове са доста малко, въпросните партии дори не са в парламента.
Представете си обаче какво би станало, ако с конституционна промяна се гарантира, че една трета от депутатите се избират от българите в чужбина...
Тогава Христо Иванов, кръгът "Капитал", Лукарски и всевъзможни бутафорни герои, ще вземат лъвския пай от тези 80 депутата. Например 60 бройки. И това ще се случи, като с общ брой гласове, те ще са около 4%, без да е сигурно, че ще прескочат.
Намирате ли това за логично?
Е, точно това искат в Румъния. Искат изкривена демокрация, при която едно нищожно малцинство ще доминира в политиката. Това демокрация ли е?
В момента, също както и тук  - с Христо Иванов, всичко в Румъния се върти около "борбата с корупцията". Тя е знамето.
Но истината е, че там борбата с корупцията се изроди в едно ново СЕКУРИТАТЕ, възроди се тайната полиция на Чаушеску. Всяка година милиони хора - дори не политици, са подслушвани. Така наречената "борба с корупцията" изби във всевъзможно следене и изнудвания на политици. Т.е. самите борци с корупцията се превърнаха в най-корумпираните от всички.
Управляващата партия, поддържана и от по-малки партии, иска да сложи край на това. Защото резултатът не е анти, а е про-корупционен.
И откакто това започна, започнаха и "протестите".
Истината е, че Сорос е овладял тяхната "борба с корупцията" и чрез нея назначава и уволнява политици. Същото искат да направят у нас Христо Иванов и компания. Но там са успели.
Сега обаче властта прави реформи и лека полека разпуска новото СЕКУРИТАТЕ.
И Сорос мобилизира всичко възможно, за да предотврати това.
Ако хипотетично румънската диаспора в чужбина, масово започне да гласува, тя по естествен път ще увеличи броя свои депутати в парламента. Има около 6 милиона румънци зад граница, ако се явят на избори, ще получат исканите 100 депутата (ако парламентът стане 300). Но това не се случва. В чужбина гласуват 300-400 хиляди румънци максимум. А вътре гласуват 10-12 милиона.
Е, точно това иска Сорос - с тези 300-400 хиляди, които са негови поддръжници, да контролира една трета от парламента.
Всъщност, ако хипотетично "насила" някак бъдат накарани всички румънци в чужбина да гласуват, не е сигурно, че ще пуснат за Сорос. За него пуска само това малцинство от емигрантите, което той иска да наложи.
Ако по този начин завземат една трета от парламента, то с помощта на малки соросоидни партии вътре в Румъния, могат да получат и относително мнозинство. И да съставят "правителство на малцинството", ако останалите партии не са единни. 
А за Сорос няма по-добро от правителство на малцинството, съставено от него - не само че е негово, но е и слабо, и може лесно да го контролира или сменя.
Ето това е цялата работа в Румъния.
Истината е, че с пари и организация се правят протести, които застрашават властта. Само с народна воля трудно се случват - трябва голяма искра от типа на наглостта на монополите в края на Борисов-1.
Срещу Борисов, Сорос няма да вдигне бунт, защото си е негов човек. Приема мигранти, дърпа ни към Еврозоната, въоръжава ни със скъпо западно оръжие. За какво да го сваля?
Борисов може да го свали единствено народът, но кога ще се пробуди, никой не знае. Всъщност Сорос дори налива пари, за да го приспива постоянно - със сладки приказки за икономически растеж, супер успешно председателство и с изграждането на култа към личността на Бойко Борисов.
Ако успеят да вземат властта в Румъния, ще видите, че после всичко ще утихне. Корупцията няма да се пребори, дори ще удари нови висини (както е сега при ГЕРБ), но няма да има хора по площадите...
Вторият план на събитията е решаващият, него гледайте, а не цирковете по площадите, и раздуването им медиите на същия този Сорос...

Добри Божилов
12.08.2018

2 коментара:

  1. Ех Добри . Добри ..хептен са се объркали нещата в главата ти. Нищо от това което казваш не е вярно . Нито фактите , нито твоята интерпретация , нито изводите които
    правиш ...!!! Мисля си че още от дете са се вкоренили в главата ти принципите на Вишински за хората които които живеят извън България. Емигрант = предател на родината. С две думи сбъркано момче си ти Добри. Вече си мисля че си скрита лимонка за подпомагане на БОРИСОВ ако и да го критикуваш постоянно ..но в решителните моменти пишеш статии които индиректно затвърждават власта на Брисов и Сорос!! Ако не съм прав ..то тогава по добре иди на психиатър .....!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Chteryou Dimitrov,нито един аргумент от твоя страна,само гола вяра в безсмислените ти брътвежи и глупави обиди-това е присъщо само на децата или на тъпите соросоиди!Ти от кои си?

    ОтговорИзтриване