Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Бойко, кажи ми как украинец ще оцелее в София с 600 лв., при наем 300 и парно - 200...

Истерията около "недостига на работна ръка" стигна невиждани мащаби.
Дават се какви ли не абсурдни идеи, а посещението на премиера Борисов в Украйна се превърна в повод за присмех, че търси украинци да ни работят, докато българите емигрират.
Но къде шега, къде истина - това е съвсем реална политика.
Работодателските организации наистина искат огромен внос на работници, на които предлагат между 600 и 900 лв.
Повече не можели.
Само че, нека Бойко ми обясни как украинец ще дойде в София и ще оцелее с 600 лв. месечно.
Дори гарсониера в краен квартал е с наем 300 лв. Парното - 150-200, и то ако не крадат много съседите. Ток и вода - по 30 лв., ако си спестовник. Мобилен телефон - 10 лв.
След всичко това, без което не можеш, ти остават точно... 30 лв.
С които украинецът трябва да живее :)
По 1 лв. на ден...
Изобщо, малоумието и на властта, и на някакви случайни хора, неясно защо наричащи се "работодатели", е неописуемо.
Абе, Ганьовци, не виждате ли, че освен българин, няма кой да ви работи? Всеки, дето трябва да плаща наем, ще ви е по-скъп работник. Карахте години наред на косвената субсидия от това, че народът има жилища, и не очакваше от вас да му покривате наема.
Ама украинците или виетнамците нямат жилища...
Сигурно можете да им намерите и по-евтино - например в село Трън или в Полски Тръмбеш. Обаче колко от вас, мили шефчета, са отворили цех или фабрика там?
Всички фирми са в градовете, а в тях наемите растат непрекъсното. Растат и всички комунални услуги, защото трябва да храним и всякакви чужди "инвеститори", и местните чиновници, дето си делят парите с тях.
Кой ще дойде да ви работи?
Обстоятелството, че българите напускат означава, че ВСИЧКИ НАПУСКАТ. След като на тях не им е изгодно, няма как на вносен работни да му е изгодно!
Ама то Луканов е трябвало и един тест да интелигентност да сложи, преди да раздава куфарчетата и да назначава милионери...

Добри Божилов
07.10.2018

1 коментар:

  1. Много добре са си направили сметката даже, на укрите ще им покрият и наема и всичко, защото целта им е друга. Скоро ми разправяха за шеф дето се тупал в гърдите, че си внесъл украинци, но не повишил заплатите на повече от 800 лева, и на украинците плащал по 800, но му се наложило да даде по 700 отгоре ан човек да ги докара. Идеята е, че като внесат примерно 20 хиляди украинци или други ще си спестят вдигането на заплатите на 2-3 милиона работещи, а на ония вносните може и повече да дадат - идеята на този внос е да задържат заплатите на българите ниски, затова изобщо не са будали, а продажните политици услужливо им помагат

    ОтговорИзтриване