Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Плиткоумна Корнелия крепи Бойко с идиотски данъчни концепции...

Най-големият крепител на Бойко Борисов твърдо ще се окаже Корнелия Нинова.
Насред клатещо се и едва оцеляващо правителство, тя излезе с безумни данъчни идеи, които ще уплашат и най-мразещите ГЕРБ гласоподаватели.
И те просто от страх "да не дойде нещо по-лошо", ще си гласуват я за Бойко, я за градската психо-десница, та дори за Валери Симеонов.
Абсолютно неадекватни са днешните идеи на БСП за "прогресивно данъчно облагане". Това е пълно малоумие, което ще докара пред урните дори хора, които по принцип не гласуват, разочаровани от политиците. Говорим за средната класа, за животворната за икономиката ни група на работещите в технологичния сектор, и още няколко други бранша, които вкарват пари от чужбина и си заслужават високите заплати. И които винаги могат да емигрират!
Корнелия иска да обложи "богатите", но реално ще обложи именно тези хора, защото това са ни на нас "богатите".
Тя иска и да вдигне данъка върху дивидентите, което също е идиотщина. Реално данък върху дивидентите не трябва да има, защото те се раздават, след като е платен данъкът печалба. В момента ако теглиш пари като дивидент, плащаш 14,5% (10% "плосък" и 5% върху дивидента, който са останалите 90%, след първия данък), а ако получаваш заплата, плащаш само 10%. Т.е. дори корпоративното облагане е по-високо от подоходното. Корнелия иска още.
Но най-важното е, че и в момента у нас ДАНЪЦИТЕ НЕ СА НИСКИ. Общото нивото на данъци и осигуровки е 37%. Това изобщо не е малко. Ако взимате чиста заплата от 650 лв., то реално изкарвате 1000 лв. Т.е. и Бойко, и Корнелия, се правят на слепи, че не съществуват осигуровки, и говорят само за "данъците". Но осигуровките също са пари, и също се вадят от джобовете ни.
Дори ГЕРБ доста ентусиазирано вдигат всякакви налози, те самите са лява партия. Но това, което БСП иска, вече минава границите на здравия разум.
Правилното решение е да се НАМАЛЯВАТ ДАНЪЦИТЕ, а насреща да се орежат някои разходи. ГЕРБ не го правят, въпреки че искат да ги наричаме "десни". Но не го правят - не вдигат пенсионната възраст, не борят 1 милион фалшиви инвалиди основно от ромския етнос, не събират парите за тока от гетата...  Всички търсят повече "готови" пари, за да "раздават"... Това е убийствено за обществото.
Единствената поправка, която трябва да се направи при данъците, и за нея БСП е права, е да се въведе необлагаем минимум. Т.е. остават 10% данък за всички, но да има необлагаема част за най-бедните. Данъчна система без необлагаем доход е изключително малоумие, и то дойде, заедно с премахването на прогресивната скала. Една брутална грешка.
Въвеждане на необлагаем минимум би било по същество НАМАЛЯВАНЕ на данъците, и то на най-бедните. Точно това е социална политика. Да върнеш част от дохода, който самите бедни СА СИ ИЗКАРАЛИ. А не да измисляш тежки данъци върху "богатите" и после на ръчен режим, бюрокрацията да ги раздава на бедните.
Корнелия откровено популира като си мисли, че ще спечели гласовете на "бедните". Но истината е, че големият електорален резерв са по-богатите. Средната класа. Там има много негласуващи, които се чудят. И с действията си, тя ги вкарва право в редиците на враговете си.
Истината е, че средната класа бе много разочарована от всякакви Сини коалиции, Реформатори, контра-реформатори, Раданисти, консерватори и какви ли не подобни боклуци.
Тази средна класа не приема мутро-милиционерската организирана престъпност на ГЕРБ.
Но тя и съзнава, че и в момента данъчната тежест е доста висока, и просто е ГЛУПОСТ да се мисли за увеличаване.
И просто от страх, ще идат при Бойко и Радан. Мантрата "комунистите разсипват всичко, виждате" отново ще сработи.
А всъщност, истинските комунисти, те правеха точно обратното. При социализма държавата раздаваше щедро на народа, а не го изстискваше. Имаше работа за всички. Нямаше монополи, цените бяха ниски. Имаше изобилие от всички продукти от първа необходимост.
Т.е. общият резултат при социализма беше някакъв вид "десен" - народът да забогатява и да има ПОВЕЧЕ пари. Факт е, че народът си накупи апартаменти, строи вили и получи автомобили.
Сега всичко това е възможно само на кредит, и то с огромни лихви.
И Корнелия продължава да плаши обществото.
Това означава или, че е глупава, или че просто с Бойко са комбина...
Точният отговор зависи единствено от нея...

Добри Божилов
25.10.2018

Няма коментари:

Публикуване на коментар