Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

САЩ ще удържат Украйна чрез военно положение...

Президентът на Украйна Петро Порошенко подписа указ за въвеждане на военно положение, съобщава ТАСС.
С това по същество се въвежда военна диктатура, и се удължава управлението на страната от американските марионетки.
Никакви избори не могат да се случат, а ще управлява президент, който е 5-ти в анкетите с 4,8%.
На първо място е най-проруския от всички кандидати - Юлия Тимошенко.
Тя на думи е русофобка, но реално има огромен бизнес с газ с Москва, наричат я "газовата принцеса".
По време на предния президент Янукович влезе в затвора, защото самият Янукович искаше да е единствен партньор на Москва в Украйна.
Сега Янукович го няма, Порошенко е пълна катастрофа, и Тимошенко неудържимо настъпва.
Тя обаче няма да вземе властта, просто защото избори няма да има.
Колко време ще издържи подобна конструкция не е ясно. САЩ имат навика да поддържат военни диктатори, стига да са им изгодни. Изразът "кучи син, но наш кучи син" е точно американски.
Накрая обаче всякакви такива режими падат, а самите янки изоставят съответния диктатор и търсят друга марионетка.
Военното положение влиза в сила от 14,00 часа киевско време на 26 ноември до 14,25 часа на 25 януари 2019 г. На Генералния щаб е наредено да организира частична мобилизация.
Министерството на външните работи на Украйна ще се обърне с призив към Великобритания и САЩ като държави, които гарантират безопасността на страната съгласно Меморандума от Будапеща от 1994 г. Също така ще се обърне към Съвета за сигурност на ООН, Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, ЕС и други приятелски държави и организации.
Министерството на информацията и външното министерство незабавно ще организират информационна кампания относно агресията на Русия сред чуждите правителства и влиятелните политически, икономически и граждански актьори.
Военното министерство и Генералният щаб ще изменят плана за мобилизация на въоръжените сили.
В указа се подчертава, че агресията на Русия е в нарушение на Резолюция 3314 на Съвета за сигурност на ООН от 1974 г.
Украйна ще въведе специален режим за защита на независимостта, целостта и суверенитета на страната.
Решението е във връзка с възникналото вчера напрежение между Москва и Киев. Русия иззе украински кораби в Черно море, след като те опитаха да минат през блокирания Керченски пролив.
Провокацията съвсем очевидно няма за цел да разпали война с Русия, а просто да остави на власт хунтата на Порошенко и САЩ.
По-рано Порошенко и Съветът за национална сигурност и отбрана на Украйна подкрепиха решение за въвеждане на военно положение в страната за период от 60 дни.
Порошенко призова Русия незабавно да освободи задържаните украински моряци и иззетите кораби до Крим. Руски снимки показват, че украинските бойци не са се съпротивлявали, никой в Украйна и не иска до воюва с Русия. Това е един народ.
Според украинските ВМС шестима моряци са ранени след откриване на стрелба от руската брегова охрана по три украински кораба до Керченския проток.
Свикани са извънредни срещи на НАТО и Съветът за сигурност на ООН. Постоянният съвет на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа ще проведе специална сесия във Виена, за да обсъди "агресията на Русия срещу Украйна".
Руското външно министерство обвини Украйна в умишлена провокация с цел установяване на претекст за нови санкции срещу Москва. Министерството на външните работи на Русия обвини Украйна, че е координирала със САЩ и ЕС "планирана провокация" за налагане на нови санкции срещу Москва. Кремъл твърди, че действията на Русия са в съответствие с международното право заради незаконно навлизане на корабите в руски териториални води.
Русия е задържала 24-ма украински моряци, информира Интерфакс, позовавайки се на комисаря по правата на човека в Русия Татяна Москалкова. Тя добави, че трима моряци са ранени и се възстановяват в болница, но те не са в критично състояние.
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск написа в "Туитър", че е обсъдил ситуацията с украинския президент Петро Порошенко.
"Осъждам руското използване на сила в Азовско море. Руските власти трябва да предадат украинските моряци и кораби и да се въздържат от допълнителни провокации", призова той.
"Европа ще остане единна в подкрепа на Украйна", мечтае си Туск.

Добри Божилов
(В статията са ползвани материали от други медии)