Разгонете тези "бакшиши" които протестират за "минимални цени"... Това е тepор над народа, и над здравия разум...

Преди няколко години стана първото безумие - ГЕРБ прие поправка в закона, според която Общинските съвети определят "минимални" цени на таксиметровите услуги.
Абсолютно лобистка поправка, в пълно разминаване с пазарната икономика и конкуренцията. Гавра с потребителя, който теоретично трябва да е "цар" - и в държавата, и в икономиката.
Разбира се, намериха се бутафорни обяснения с "нелоялните таксита" (т.е. тия дето возят евтино), с непочтени практики, с циганите с жълти коли, и с кой ли още не.
Днес се случва втората серия - минимални цени има, но се правят "протести" за драстичното им повишаване! Т.е. за това държавата да тероризира народа си като наложи много по-висока МИНИМАЛНА цена на някаква услуга. И плащайте.
Ако някой продава по-евтино, е незаконно!
Това е управлението на ГЕРБ, това са му и лобитските НПО-та, които се наговарят с управниците и дерат народа. Ако мислите, че само при такситата е така...
Всъщност тези нагли "бакшиши" трябва незабавно да се разгонят от полицията. Това, което правят, е терор и над народа, и над здравия разум.
А "минималната цена" незабавно следва да се отмени от закона, и да се остави пазарът да регулира там, където умее да го прави.
Трябва да отпадне и друга забрана - тази която спря он-лайн услугата "ЮБЕР". Това беше друг удар срещу народа, от страна на ГЕРБ и престъпните му шайки по места...

Добри Божилов
28.11.2018