Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

От глупост и алчност, Бойко без да иска, ще разори Домусчиев... Повечето БГ кораби, дето ще ги конфискуват, са негови... :)

Това че у нас е осъществена мутро-рекетьорска операция срещу един либийски кораб вече няма никакво съмнение.
Анализаторът Илиян Василев ясно поясни как подобна схема не може да се направи само от Частен съдебен изпълнител и от дребни чиновници в пристанището.
За това се е обадил някой много от високо. А като отчетем, че стойността на такъв кораб е около 80 милиона долара, т.е. 130 милиона лева, то ясно е кой единствен в държавата може да разпореди подобен единичен грабеж.
Но ситуацията има и иронична страна.
Сега Либия обяви "морска война", но... тя не е сама. В подобни случаи почти всички арабски страни проявяват солидарност.
Т.е. Български кораби ще бъдат конфискувани в целия арабски свят. Това значи, че няма да могат да минават например през Суецкия канал, контролиран от Египет, през Аденско море, и няма да могат да влизат Персийския залив.
Разбира се, подобен отказ от маршрути би означавал изобщо корабите ни да спрат да плават, защото дори път до Китай минава през Суец.
Те няма да спрат, но имо огромен риск да бъдат конфискувани по пътя.
А чии са повечето наши кораби?
На Кирил Домусчиев - едрият приватизатор на БМФ.
Така докато прави схеми в една посока, Бойко май посече без да иска един от най-близките си "бизнесмени"...
То глупостта рядко прощава, както се казва...

Добри Божилов
08.01.2019

Няма коментари:

Публикуване на коментар