Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Това са комерсиални продукти, издавани единствено с цел да вземат парите ви. Аз, като писател, НЕ ЗАСТАВАМ ЗАД ТЕЗИ СИЛНО СЪКРАТЕНИ И ОСАКАТЕНИ ВЕРСИИ НА ТВОРБИТЕ МИ. По-добре ги четете безплатно - на файл, от библиотека, от приятел и пр. Но купувайки книги от издателства, знайте че нищо не отива за авторите. Заклинанията, че така се поддържа българската култура, са пълна лъжа. Всичко отива у издатели и посредници. Една по една, книгите ми се преиздават от самия мен - като автор... Засега налични са третата от серията за Задругата - "Сказанието", както и "Гай Балоний". Всички така издадени книги, са в пълна нередактирана версия - средно 30-40% повече. Не хранете издателското статукво, писателите не печелят нищо...

От глупост и алчност, Бойко без да иска, ще разори Домусчиев... Повечето БГ кораби, дето ще ги конфискуват, са негови... :)

Това че у нас е осъществена мутро-рекетьорска операция срещу един либийски кораб вече няма никакво съмнение.
Анализаторът Илиян Василев ясно поясни как подобна схема не може да се направи само от Частен съдебен изпълнител и от дребни чиновници в пристанището.
За това се е обадил някой много от високо. А като отчетем, че стойността на такъв кораб е около 80 милиона долара, т.е. 130 милиона лева, то ясно е кой единствен в държавата може да разпореди подобен единичен грабеж.
Но ситуацията има и иронична страна.
Сега Либия обяви "морска война", но... тя не е сама. В подобни случаи почти всички арабски страни проявяват солидарност.
Т.е. Български кораби ще бъдат конфискувани в целия арабски свят. Това значи, че няма да могат да минават например през Суецкия канал, контролиран от Египет, през Аденско море, и няма да могат да влизат Персийския залив.
Разбира се, подобен отказ от маршрути би означавал изобщо корабите ни да спрат да плават, защото дори път до Китай минава през Суец.
Те няма да спрат, но имо огромен риск да бъдат конфискувани по пътя.
А чии са повечето наши кораби?
На Кирил Домусчиев - едрият приватизатор на БМФ.
Така докато прави схеми в една посока, Бойко май посече без да иска един от най-близките си "бизнесмени"...
То глупостта рядко прощава, както се казва...

Добри Божилов
08.01.2019

Няма коментари:

Публикуване на коментар