Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Проблемът не е УНСС, а е икономическото образование по принцип. ТО Е ЕДНА ГЛУПОСТ! Навсякъде и тотална...

Сега е моментът да кажа, че аз самият съм завършил УНСС. И да се срамувам, може би... :)
Но проблемът не е УНСС, а е икономическото образование по принцип - по света и у нас. ИКОНОМИЧЕСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ Е ЕДНА ГЛУПОСТ. Няма такова образование. Няма нужда да учите 4 години, достатъчно е да прочетете една книга по "Обща икономическа теория" и това е. Всичко друго е баласт и безсмислица. Едно раздуване на псевдо наука и изсмукани от пръстите предмети, за да има работа за тия дето препоподават.
И така е не само в УНСС. Така е и в СУ (където изкарах докторантура), така е и на Запад, и в Москва, навсякъде.
Икономиката като образование, е една идиотщина. Това не е "висше образование", това е един предмет в едно нормално висше образование. Да, всеки трябва да учи предмет "Икономика". Но никой не следва да има диплома за "висше образование" по икономика!
Ако не ми вярвате още, разгледайте мненията за кризата на различни Западни учени. Няма да откриете 2 еднакви мнения. Наука, в която учените не могат да се разберат кое е добро, и кое - лошо, не е наука. Тя е шаманство!

Добри Божилов, Фейсбук

Няма коментари:

Публикуване на коментар