Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Това са комерсиални продукти, издавани единствено с цел да вземат парите ви. Аз, като писател, НЕ ЗАСТАВАМ ЗАД ТЕЗИ СИЛНО СЪКРАТЕНИ И ОСАКАТЕНИ ВЕРСИИ НА ТВОРБИТЕ МИ. По-добре ги четете безплатно - на файл, от библиотека, от приятел и пр. Но купувайки книги от издателства, знайте че нищо не отива за авторите. Заклинанията, че така се поддържа българската култура, са пълна лъжа. Всичко отива у издатели и посредници. Една по една, книгите ми се преиздават от самия мен - като автор... Засега налични са третата от серията за Задругата - "Сказанието", както и "Гай Балоний". Всички така издадени книги, са в пълна нередактирана версия - средно 30-40% повече. Не хранете издателското статукво, писателите не печелят нищо...

Проблемът не е УНСС, а е икономическото образование по принцип. ТО Е ЕДНА ГЛУПОСТ! Навсякъде и тотална...

Сега е моментът да кажа, че аз самият съм завършил УНСС. И да се срамувам, може би... :)
Но проблемът не е УНСС, а е икономическото образование по принцип - по света и у нас. ИКОНОМИЧЕСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ Е ЕДНА ГЛУПОСТ. Няма такова образование. Няма нужда да учите 4 години, достатъчно е да прочетете една книга по "Обща икономическа теория" и това е. Всичко друго е баласт и безсмислица. Едно раздуване на псевдо наука и изсмукани от пръстите предмети, за да има работа за тия дето препоподават.
И така е не само в УНСС. Така е и в СУ (където изкарах докторантура), така е и на Запад, и в Москва, навсякъде.
Икономиката като образование, е една идиотщина. Това не е "висше образование", това е един предмет в едно нормално висше образование. Да, всеки трябва да учи предмет "Икономика". Но никой не следва да има диплома за "висше образование" по икономика!
Ако не ми вярвате още, разгледайте мненията за кризата на различни Западни учени. Няма да откриете 2 еднакви мнения. Наука, в която учените не могат да се разберат кое е добро, и кое - лошо, не е наука. Тя е шаманство!

Добри Божилов, Фейсбук

Няма коментари:

Публикуване на коментар