Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Евангелистите: Борим "лъжите" на Православието и католиците, за да ги сменим със свои лъжи...

Сега да минем на седмата проповед срещу Протестантската напаст. А именно - как борим лъжите, за да ги заменим с наши лъжи.
Думата "лъжа", всъщност е на протестантите. Те под това разбират многобройните тълкувания на Библията, които са се натрупали в годините (преди те да се появят) и които изкривяват и преиначават Божието слово.
Една привидно добра цел - като всяка друга манипулация. Божието слово е изкористено, ние се връщаме към "чистото Евангелие", не ни интересува какво е дописвал папата и чиновниците му.
Тук обаче се изпуска нещо много важно - самата Библия също Е ПИСАНА ОТ ХОРА. Тя не е диктувана от Бог. Тя е писана от хора, и те като несъвършени създания, допускат слабости. В Библията има двусмислени текстове, които са такива именно защото е писана от хора. И те трябва да се разтълкуват някак.
Да вземем например "Втора божия заповед":
"Не си прави кумир и никакво изображение на онова,
що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във
водата под земята; не им се кланяй и не им служи"
Този текст най-широко се ползва, за да се атакуват Православните за иконите. Ето - Бог е казал да не си правиш кумири, а вие рисувате светци, та дори самият Исус, и им се кланяте.
Всъщност обаче, буквалното приложение на Втора заповед, следва изобщо да убие християнството. Светият кръст, на който се кланят евангелистисте, също би бил забранен. И той е изображението на самия Исус. Самата Библия - като книга, ще бъде забранена - "не си прави кумир, не им се кланяй, не им служи". Библията е текст, който описва и Небето, и Земята. Т.е. "кумир".
Очевидно, тази 2-ра заповед следва да се разтълкува някак, явно не е била предадена съвсем точно, доколкото никой не е видял оригиналния текст на Моисей, а всичко са преразкази, та са минали и много на брой преводи през различни езици. И Православните я тълкуват за иконите като ги приравняват на книги. Иконите са рисувани книги, които говорят с изображение. Ти не се кланяш на иконата, а на това, което изобразява - т.е. на съответния светия. Не се молиш на дървото, а рисунката просто ти помага да се съсредоточиш. Рисунки има и самите свети книги, защо да няма извън тях?
Ето едно тълкувание - отново човешко, може би несъвършено, но в никой случай - злонамерено.
Именно това са "тълкуванията", които евангелистите отричат, и започват "на чисто". Не може така, преиначавате оригиналния текст, не ви признаваме.
Но всъщност, не е "на чисто". Те самите започват да правят тълкувания и да обрастват Библията със своите мнения по въпроса. Всъщност, до момента най-много и най-разнообразни тълкувания са направили именно евангелистите. Те са някакъв еквивалент на ислямските талибани - религиозни студенти, които* 24 часа на ден изучават Корана, и го превръщат в основен смисъл на съществуването си. Ето това са и евангелистите.
В момента техните тълкувания са толкова многобройни, че позволяват дори упоменаните вече "комерсиални черкви" - в САЩ има много приказно богати пастори с телевизионни предавания. Разбира се, това е пълен абсурд, защото нали самият Исус е "прогонил търговците от храма".
Но щом е за пари, няма значение Исус - ще си направим наше си тълкувание.
Превръщането на религията в бизнес е в абсолютен рекорд при евангелистите - няма друго религиозно течение, което да прави толкова много печалби.
Така отрекохме тълкуванията, направихме свои, и вече можем да трупаме сребърници напълно богоугодно...
А Бог ни закриля, ние сме негови Чада в сребърничеството :)

поп Добри
борец с всякакви ереси и демони

Няма коментари:

Публикуване на коментар