Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Поправил ли се е Джок? Все още говори за "нацисти", нарича хора "говеда", България е фашистка държава, а той - осъден невинен...

Сигурно не знаете, но има Фейсбук група на Джок Полфрийман. Нищо лошо, направил я е, за да събира съмишленици.
Но ако съдим по случващото се в нея, той изобщо не се е покаял. Т.е. мотивите на Калпакчиев да го пусне, са откровена лъжа.
В групата в момента се води откровена пропаганда срещу България и съдебната система, и се внушава, че той е осъден невинен.
Тук ще направя една вметка. Този въпрос - дали е осъден правилно, няма да го коментирам, защото не знам доказателствата. Факт е, че понякога се случват съдебни грешки - става и у нас, и по света. Т.е. хипотетично е възможно всеки един да е осъден невинен.
Но в случая въпросът не е в това. Днес говорим не за за преразглеждане на присъдата, а за предсрочно освобождаване. Т.е. изначално се приема, че присъдата е ПРАВИЛНА, но е постигнала целите си по-бързо. Присъдата има няколко цели - наказание, поучаване, възпиране на други потенциални престъпници и пр. Ако се приеме, че тя е правилна, то трябва осъденият да се е "поучил, да е осъзнал грешката си, и да мисли различно". Трябва да ни накара да повярваме, че се е променил - т.е. публично да приеме решението на съда, да се извини, да плати обезщетението, и да прави неща, които да ни убедят, че е "нов човек".
Такова нещо няма. Полфрийман изобщо не се е поправил. Той продължава да говори за "нацисти", с които се сбил. Охулва футболните агитки - нарича ги "говеда" (то не че са "стока", но не те са убили никого в случая). А България е изкарвана фашистка държава!
Това "поправяне" ли е?
Не.
Полфрийман злобно ни напада, иска да изкара че ние сме виновни за нещо, който му се е случило на НЕГО, а не че той е направил нещо.
По принцип ИМА право на това. Всеки осъден има право да твърди, че е невинен. Но всичко това е въпрос на ДРУГА ПРОЦЕДУРА. Не на тази за предсрочно освобождаване. При нея, подобно поведение е вредно и води в обратна посока.
Ако ще се преразглежда самата присъда, това става по 2 начина - или чрез възобновяване на производството, или чрез молба до Президента за помилване. И там могат да се привеждат тези аргументи, да се провежда кампания, да се събират подписки, да се рисуват графити и пр. Това е съвсем отделен въпрос, той не е в "предсрочното освобождаване".
Опитах се да обясня това в тази група, но абсолютно не бях разбран - нито от Полфрийман, нито от агитката, която се формира около него. Те просто искат да се наложат, че той е добрият, ние сме лошите, а сигурно най-лошият е убитият...
Звучи иронично, но това се получава.
Истината е, че австралиецът е инструмент в ръцете на грантовите НПО-та и психо-десните, които откровено оплюват България по света. Но по-важното е, че тези НПО реално печелят от това, той да е в затвора. Защото усвояват грантове, за да го "защитават". По същата причина печелят от наличието на цигански гета, които ги има, въпреки, че НПО-тата 30 години вече "защитават циганите". Просто ако няма гета, няма грантове. Полфрийман ще плати сметката за тази илюзия, че НПО-тата ще го спасят, защото ще лежи още. Но те ще продължат и в бъдеще... И с други като него...

Добри Божилов, писател

Няма коментари:

Публикуване на коментар