Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Побърка ли се Ахмед Доган, и тръгна ли да търси безсмъртието?

Уточнявам, че тази статия се базира само на косвени улики, и пряка информация за това какво точно се случва около Ахмед Доган, няма. И това е съвсем нормално - той не само е най-могъщият човек в държавата, но и по принцип - когато такива хора тръгнат да правят нещо необичайно и мистично, те доста добре се прикриват. За да не загубят позицията си в реалното общество.
Причината да напиша тази статия е появата на поредна косвена улика, която допълва онова, което "съм чул" до момента. Аз имам доста връзки в политическите среди, до мен стигат всякакви слухове. Разбира се, човек трябва да е наясно, че 99% от тези слухове са пълни глупости, защото в политиката се лъже не само публично, и пред народа, но и вътре в нея. Политиката е нищо друго, освен лъжи - всякога и във всичко.
Но на база на преди получени информации, и на последната, появила се в една нова книга, мисля че моментът е дошъл.
Още преди години мой източник, който е влизал не еднократно в "Сараите", ми каза, че Доган вече не е на този свят, а се е отдал на окултни практики. Четял всякаква мистична литература, правел експерименти.
Подобно нещо не е изненадващо. С напредването на годините, всеки човек с огромна власт се сблъсква с един и същи страх - животът е преходен, всичко отива към края си. А това е непоносимо. Как е възможно толкова да се издигна, толкова да успея, и накрая просто да умра и да се разложа. И всичко мое да стане нечие друго, а голяма част - и да се разпилее. Особено нематериалната час - политическото и духовното наследство.
Първият китайски император е завършил дните си в лудост. Избил е десетки доктори и всякакви учени, заедно с които се е опитвал да стане безсмъртен. Пускал си е кръв, пиел е някакви отвари с лека отрова, които вярвал, че дават вечен живот. Тези отвари още повече му размътили мозъка, защото имали халюциногенен ефект.
Хитлер също се е увличал по окултното. Реки от пари и ресурси на Райха са отишли за търсене на какви ли не артефакти,  и къде ли не.
А египетските фараони са мумифицирали телата си, и са запазвали органите в отделни съдове, с надеждата един ден някой да ги съживи. А за да не се изгубят - са скривани в огромни и практически непристъпни пирамиди.
Давам тези примери, за да се разбере мотивацията на свръх овластените.
Когато чух, че Доган е започнал да улита в свръх-естественото, го приех с доза предпазливост, но не изключих да има нещо вярно. По посочените причини.
После дойде друга информация - Доган се е пропил.
Това също е съвсем нормално да се случи. Отчаянието от смъртността, и неспособността да се намери решение, отвежда хора и до алкохола, та и до наркотици и всякакви химии. Слуховете бяха, че той много обичал скъпите и маркови уискита, и е нередно да му идеш на гости, без да занесеш нещо подобно. Това между другото, съвпада и с последното доказателство, което ще спомена след малко.
Но алкохолът не е решение за всеки - някои ги убива, други осъзнават, че няма смисъл, и се отдръпват. Най-вероятно подобно е решението и с Доган, макар че никой не знае какво точно се случва в Сараите, пие ли, и колко.
След това се случи нещо много странно - един доста близък до Доган човек се самоуби и то насред Сараите.
Второстепененните въпроси са кой точно го е убил, самоубийство ли е било, прикрит ли е Доган, доколкото стана ясно, че реално никакво разследване не е станало.
Но тук отново можем да се обърнем към окултизма - а именно - част от мистичните учения предполагат човешки жертвоприношения, в името на безсмъртието. Интересно е, че Ахмед Емин - самоубилият се, до последно демонстрира уважение и почти възхита към Доган. Исторически, преди да жертват някого, жреци са го обработвали внимателно, за да вярва и самият той, че прави нещо добро.
Разбира се, подобна теза звучи налудничаво - в Сараите да е извършено човешко жертвоприношение, но аз просто изброявам фактите.
Най-сериозният факт в посока промяна в Доган обаче е отдръпването му от обществения живот. Той практически не се интересува от политика. Намесва се много рядко - когато види заплаха за собствената си позиция, която би могла да разклати другите (окултните) му планове.
Поради тази причина, видяхме брутална саморазправа с Лютфи Местан, просто защото бе станал твърде силен, и можеше да превърне ДПС в слуга на Ердоган, което пък да направи Доган излишен. И той бе прокуден.
В същото време, на Доган изобщо не му дреме от пълното пропадане на държавата и покъртителните резултати управлението на Бойко Борисов. Реално за държавата е много по-важно това, че Бойко управлява, отколкото че Местан е бил начело на ДПС. Но Бойко не застрашава Доган, а Доган не се интересува от държавата и от народа. Нещо повече - той не се интересува дори от всички бизнес потоци, които минават през ДПС, и е оставил някакъв бутафорен клоун като Делян Пеевски да се превърне в основен олигарх на държавата.
Дори в редките случаи, в които Доган се появява, това е "с много зор", и почти нищо не казва. Такъв бе случаят с посещението на американския посланик в централата на ДПС. Какво точно са говорили не е ясно, но е впечатляващо, че това е рядък случай посланикът да иде при български политик, а не той да ходи да се отчита в Посолството. Да припомним, че дори преди първата си оставка през 2013 г., Бойко Борисов мина през Посолството в една ранна утрин, и тогава я подаде.
Накратко - Доган страни от светския живот, носят се слухове, че се занимава с окултизъм, че се е пропил, но и че е овладял положението.
И сега стигаме до последната улика.
Наскоро излезе една книга на Веселина Томова - "Този живот е за смелите". В тази книга се разказва за подземния свят в България, за връзките между политика и мафия и пр. Томова има много източници - бивши и настоящи ченгета, някои от които дори са поименно споменати в книгата.
Ахмед Доган също присъства в нея, макар да не е основен герой, и да е доста за кратко. Но присъства. Нормално е да е кратко, защото при толкова малко контакти със света, е нормално и Веселина Томова да има съвсем малък досег с него.
Все пак, така както го е описала, тя привежда косвена улика към "окултистката конспирация".
Откъс, в който описва срещата си с Доган, а публикуван на сайта ѝ "АФЕРА" - тук...
Какво разбираме от този текст?
Първо - при Доган се ходи с подарък. Томова много бързо е трябвало да реагира, и не е успяла. Дават и една бутилка скъпо уиски да му подари (съвпадение с по-горе).
Второ - Доган се появява в... кимоно. 
99% от световния окултизъм се свързва с Изтока, с дзен, шинто и конфуцианството. Доган да носи кимоно - това е много сериозна улика, защото кимоно носят или увличащите се по източната мистика, или занимаващите се с бойни изкуства. Понякога двете са преплетени. Но Доган в кимоно, поне за мен е улика, на база на другите предварителни улики, които имам.
Ето думите на Томова:
"...Извърнах се и току до мен съзрях лъчезарно усмихнатото лице на Доган.
Години не се бе появявал в публичното пространство. Пускаха се всякакви контролирани слухове как бил пиян-залян, как не изтрезнявал, как бил подпухнал и въобще не приличал на себе си, и как хич вече не бил даже с акъла си.
Пред себе си обаче видях мъж в изключителна физическа форма – това бе първото, което се набиваше на очи. Облечен в дънки, с лека фланелка, над които бе облякъл копринено тъмно синьо кимоно, стегнато с колан на кръста. Лицето му бе сияещо, неподправено усмихнато, когато свойски, прегръщайки ме, изрече: „Добре дошла!“
Но кимоното е най-малкото нещо, предстои да видим какво ще каже Доган.
Трето - В разговора после, Доган казва, че е на "пречистваща диета" - чай с мед. Благодари за уискитата, предлага им те да пият, но той 3 дни ще е само на чай. Това също е източна церемония. Не е изключено той да следва някакви писания, които ще го отведат до просветление, безсмъртие и пр. Чаят е дребна, но улика.
Стигаме до най-важното - Доган се държи непринудено, предразполага, но най-вече - готви се да изненада човека. Защото в момента на изненадата, можеш най-много да прочетеш. Сега, дали прочетеното е вярно, и доколко самият Доган е изкусен в това, не е ясно. Не е ясно доколко са изкусни и монасите в Шао Лин, защото единственото сигурно в окултизма е, че никой не го владее напълно, а всеки овладява само части от него. Ако има някой овладял го, то за него сигурно никога няма да чуем.
Та в един момент, след като е подготвил Томова, Доган я изненадва с въпрос. Отново най-добре да предадем цитат, защото той най-добре говори:
"...С една дума – Сараите изобщо не бяха това, което повечето българи си представяха.
– Ти винаги ли си била толкова смела? Как си обясняваш защо си толкова смела? – отпери ми внезапно, като начало Доган, взирайки се внимателно и дълбоко в очите ми.
Майстор.
Точно това не бях очаквала.
-– Ами… – неуверено започнах, той нямаше как да знае колко съм  непохватна, когато трябва да говоря за себе си – Нямам кой знае какво обяснение… И аз не знам… Вероятно има нещо в това, че съм дошла на този свят след много дълго чакане – на седем месеца, кило и осемстотин, после съм паднала на кило и петстотин и съм се преборила за да оживея…
Пелтечех нещо още, защото, мамицата му, никога не съм можела да отговоря на този въпрос, когато са ми го задавали всякакви хора – ама не те ли е страх, ама как не те е страх…, докато Ахмед Доган не ме прекъсна рязко:
– Не си от Тоя свят ти, не си от Тоя свят, значи не си от Тоя свят…"
Тази последната реплика е причината да напиша тази статия. За изказването на репликата имаме само свидетелското показание на Томова, но няма причина да мислим, че ще си измисля. Освен това, тази реплика съвпада с другите косвени улики, затова най-вероятно е вярна.
Доган пита Томова, винаги ли е била така безразсъдно смела, а накрая формулира отговор - за себе си, и за нея - "ти не си от тоя свят".
Това да не е от "тоя" свят означава, че има друг свят, което е и в основата на метафизиката и окултизма. Но докато традиционните религии - християнство и ислям, не допускат смесване на световете, то окултизмът го допуска.
В християнството и исляма има "друг свят", но той е след смъртта. Преходи между двете няма, освен по волята на Бог (Аллах), и изключително рядко.
Окултизмът допуска не само два свята - на живите и мъртвите, и но и множество други. Както и преходи между тях.
Идеята, че "Томова не е от този свят", в консервативната хипотеза, трябва да я обяви за извънземна, пратена с някаква мисия тук. А в по-либералната теза влизаме вече в множество светове, паралелни вселени, магии, мистика и скрити познания.
Но Доган да каже подобно нещо пред журналистка, с ясното съзнание, че то може да изтече публично, това означава, че той разсъждава на съвсем друго равнище. Т.е. той е повярвал и приел поне част от някакво познание, което е ирационално, и представлява теория, извън реалната наука и обективните факти.
За него Томова е безразсъдно смела, защото "не е от тоя свят", и следователно е закриляна от сили, които не познаваме. И които могат да я опазят от всички земни заплахи.
Фактът, че тя е жива, въпреки толкова брутална откровеност към всякакви престъпници и мафиоти, сочи към свръх естествена закрила, и за човек затънал в това, е нормално да стигне до този извод.
Да припомним, предният преди Томова, който се осмели да говори прекалено открито за подземния свят, беше писателят Георги Стоев. Той бе разстрелян на улицата и изтичането на информация приключи. Томова е още жива, и се задържа такава доста по-дълго от Стоев.
Доган, който самият той се страхува, и се е оградил с цяла държавна армия, разбира че Томова "не е от този свят" и това я пази. Но за себе си не знае от кой свят е, и дали има подобна закрила. И затова е заобиколен от НСО.
Не е изключено изненадващата покана, по която Томова се озовава в Сараите, да е именно тази - Доган е гледал с интерес как тя пише без много да подбира, и въпреки това, не са я убили. Доколкото той има пълната информация за държавата, е наясно, че голяма част от фактите на Томова са истински. И това прави странен фактът, че е още жива. В резултат - кани я, за да я проучи.
В крайна сметка, натрупването на твърде много косвени улики, винаги води до някакъв силно вероятен извод. А той е, че Ахмед Доган, който е на 65, се опитва да намери път за след 15 или 25, или ако Аллах е щедър към него - след 35 години.
Не е изключено, Аллах вече да няма спасение за него, защото ислямът не признава магьосничество и окултизъм, той е дори по-строг от християнството в това отношение. И ако Доган търси паралелни вселени и вечен живот, сигурно на Аллах му е ясно, че той вече не е мюсюлманин.
Практиката на други постигнали голям политически успех в миналото, сочи към подобни желания. Свръх успелите искат да са безсмъртни. И това съвпада.
Т.е. напълно възможно е основният управляващ страната ни, в момента да е в състояние, което наричаме "побъркване". И фактически държавата да получава грешни сигнали, или в по-лекия случай - да е на автопилот. Засега изглежда второто.
И ако още ще се съмнявате, да кажем най-важното - тази статия е написана от ум, който си вярва, че самият той е намерил безсмъртието, и работи (по своему си) за това да бъде вечен. Т.е. вероятността един луд, да е разчел друг луд, е доста висока.
Но ако някой от лудите определя и съдбите ви, внимавайте...

Добри Божилов, писател
Автор на "Задругата"
Основател на "Църквата на селфито" - безсмъртиe чрез творчество, и запазване на отпечатък (селфи) от съзнанието...

1 коментар:

  1. Чудя се как може да пълните сървърите с подобна глупост
    Според вас, всички които се занимават с духовно развитие или окултни практики искат да имат Вечен живот ?!?
    Независимо дали става дума за политик или не , вие се опитвате да използвате името на Доган, за да изпълнете с някаква уж интересна статия ...

    ОтговорИзтриване