Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

ОВЦЕ: Перничани вместо да вдигнат бунт, и да поискат оставката на Виновника, те ще правят "молебен"...

„Свободата не ще eкзарх, иска Караджата“...
Това е безсмъртната мъдрост на Любен Каравелов, която оскотялото население на Перник очевидно вече е забравило.
Но едва ли се отнася само до Перник. Образованието и възпитанието са успешно разгромени навсякъде.
Но тази мисъл ми дойде тази сутрин, като показаха по телевизора, че в Перник ще организират шествие и "молебен" за вода.
Сещам се за още една народна мъдрост - "Лозето не ще молитва, а мотика..."
Изумителен е упадъкът на българите. Месеци вече се проточва една брутална трагедия, и никой, абсолютно никой в Перник, не смее да излезе и да посочи с пръст главния виновник - Бойко Борисов.
Вместо това се уволняват шефове на ВиК, областни управители, блокират се улици (за кратко, да не вземе случайно да прерасне в нещо по-опасно за Вожда), започнаха спешни разкопавания, ще вадят подпочвена вода с помпи, а от вчера - премиерът-слънце намери вода в "пещери" и ще полага 80 км. тръби.
Той още малко "спасител" ще излезе, въпреки че с 10 годишния си управленски провал, е главната причина за безводието. Апропо, безводие има и на още доста други места, управлявани от ГЕРБ, така че да се съмняваме в причината е наивно.
Но народът на Перник очевидно се състои от овце. Абсолютен страх и послушание пред Падишаха, сакън някой да не каже нещо срещу него, че той сега е отпуснал "едни пари". Дори кметът от БСП лакейничи и посочва премиера, като единствения, който прави нещо за да пребори кризата.
Все едно не я причини той.
Такива мистични решения като "открихме вода в пещерите" са типични за тоталитарни и диктаторски режими. До последните си дни, Хитлер открива "ново оръжие", с което ще спечели войната. А в Северна Корея са убедени, че в основата на повечето изобретения и открития за доброто на народа, стои Ким Чен Ун. Лично.
Та и наш Ганьо - и той "откри" вода и ще я доставя от пещерите.
Водна криза никога не идва от веднъж. За нея е ясно от години. И като се вземат навреме мерки, тя се предотвратява, или намалява.
Това да се остави Перник с вода - без никакъв режим, и изведнъж да остане "на сухо", означава брутално пренебрегване на сигурността на хората, поради предизборни съображения на ГЕРБ. За да не загубят София, която бе "на косъм". ГЕРБ и Бойко са извършили престъпление като са виждали, че язовирът се празни, и не са взели никакви мерки. До последния ден.
И после изведнъж - вода няма.
И сега - вместо да поискат оставката, или дори - бесило за виновника, перничани ще правят молебен.
Но Господ ще чуе молитвите ви точно колкото чува молитвите на овцете.
Не си ли помогнеш сам, няма да ти помогне никой...

Добри Божилов, писател

1 коментар:

  1. “Независимо дали БСП ще извика хората или не, ние трябва да сме пред прокълнатата сграда, когато върви вота.
    Сещам се за един автобус.
    Помните ли..БЯЛ беше!”

    ОтговорИзтриване