Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Нов парадокс: Перник и София ще получават вода от едно и също място, но Перник, дето е по-далеч, ще плаща по-евтино...


Вече всички разбраха, че думата "Белмекен" е поредната лъжа на Бойко за отклоняване на вниманието от истината.
А тя е, че Перник ще ползва водоснабдяването на София - онази част, която идва от яз."Бели Искър", и през Рилския водопровод, стига до столицата.
Всичко, което Бойко разказа, е една пълна идиотщина. Реално нищо ново не е измислено - всичко, правено до сега за София, започва да се прави за Перник - т.е. точат се води от водосбора в Рила към яз."Бели Искър", после идват тук и се пият.
Сега ще се строи нов водопровод, та да стигне водата и до Перник.
Но да стигнем до най-големия абсурд. В момента цената на водата в София е 2,58 лв., докато в Перник е 2,34 лв. на кубик.
Както стана известно, водата в Перник няма да поскъпва, съгласно решението на КЕВР, но дори да бе поскъпнала, тя щеше да е 2,42 лв. на кубик.
Т.е. по-евтино от в София.
Но нали се ползва същата вода, по същия водопровод и от същия източник? А за Перник ще има и допълнителен разход от още един 13 км. тръбопровод, при това - част от него е "изкачване нагоре", т.е. помпена станция.
Значи, с допълнителни разходи, водата на Перник ще е по-евтина от на София...
Софиянци са пълни идиоти - те плащат на Фандъкова, защото много я обичат и се притесняват дали ще има нова рокля за следващия си Виенски Бал :)
Между другото - въпросният 13 км. тръбопровод НЕ Е ПРОЕКТИРАН. Как точно ще се строи, не е ясно. От къде ще минава, нещо технически чертеж на инженерите някой да даде? 
Не. 
Събираме една бригада от гетото и започваме да полагаме тръби. Ей така направо...
Но хидро-съоръжение, което предполага ИЗКАЧВАНЕ НА ВОДА, не е толкова елементарно. Перник е над София. А дали разпробитата мрежа на столицата може да издържи евентуално обратно налягане, ако такова се получи, това няма да го мислим...
Как се гради водопровод с помпена станция, който ИЗКАЧВА вода, и това БЕЗ ПРОЕКТ, е това само гений като Бойко може да го измисли... 
Разпъваме един маркуч викаш, и готово... :)

Добри Божилов, писател
"Задругата"
21.01.2020 

Няма коментари:

Публикуване на коментар