Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Насред карантина и извънредно положение, излиза най-очакваната книга на 2020 г... Предстои ви разтърсване, и "инжекция" надежда и енергия...

https://m.helikon.bg/223001-%D0%97%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%82.html
Днес - насред извънредно положение и карантина, излиза най-дългоочакваната книга за 2020 г. - "Заветът" - от Добри Божилов, продължение неподражаеми хит на 2019 г. - "Задругата". 
Трябва ли да излизат книги точно сега? Разбира се, това не е храна, която трябва да се произвежда непрекъснато, нито лекарство. Издателят би могъл да изчака "снишен", докато отмине бурята. Дали сега, след 2 месеца, или след половин година - все едно е. Защо да "затваря" пари в книги, които при това ще се продават през по-малък брой отворени книжарници?
Всъщност, отговорът е: "точно затова". Именно защото моментът е труден, затова точно сега трябва да излезе тази книга. Защото книгите имат и важната функция да ни връщат надеждата, дори когато тя е най-изгубена. Да, от книгите се научава много, забавляваме се  с тях, развиват въображението, повишават общото културно ниво на нацията. Да, всичко това е така.
Но книгите стават хилядократно по-важни, когато трябва да изпълнят тази си - незабелязвана при мирни условия и просперитет, функция - да връщат надеждата. Да създават онази вътрешна сила у човека, която му позволява да оцелее и да гледа напред.
Книга, излязла в такъв момент, е хиляда пъти по-важна от същата книга, излязла година по-рано, или по-късно.
Носи ли надежда "Заветът"?
Със сигурност - да. Първата книга от серията - "Задругата", се превърна във фурор, именно защото създаде надежда в най-голямата тъмнина на робството, и зададе въпроса: "Ако тогава е можело, защо да не може и сега?" Ако в най-мрачните ни векове сме побеждавали, защо да не можем и днес да си поправим държавата, да се очистим от корумпираните политици, да поемем въздух, и да продължим напред като достойни българи...
"Заветът" продължава тази линия, и дори я подсилва. Прочелите книгата на ръкопис дори твърдят, че е по-добра от "Задругата".
В нея се разширява разкриването на онази тайна организация, която е помогнала на българския народ да оцелее през 5-вековното иго. Но тя е много повече. Тя е книга за катарзиса на героя, който минава през всичко възможно добро и зло в живота си. Тя е книга и за значимостта на жените в нашата история - която е много по-голяма, отколкото подозираме. Тя е книга за прераждането и мъдростта, за смисъла на живота, за ценностите, семейството, за стойността на това да бъдем общност.
Разбира се, и най-голямата мъдрост би била безполезна, ако не е представена по атрактивен начин. Малцина могат да четат Кант или Декарт. Голямата мъдрост трябва да бъде представена, така че да бъде разбрана от всеки, а не само от учени и академици.
Авторът Добри Божилов, вероятно е най-добрият български писател в това отношение. Има изящен и разбираем език, посланията са лесно читаеми, което не им пречи да имат висока мъдрост и голяма дълбочина. Тази книга е интересна. Ако сте харесали "Задругата", ако обичате Дан Браун, Умберто Еко, Александър Дюма, Карл Май, тя ще ви хареса. Сюжетът е динамичен с непрекъснато обрати, и много много изненади. Брутално ще бъдете изненадани още в първата глава, в която разберете кой е главният герой... Но той е само началото. Ще се шокирате от главната героиня, както и от мисията, която носят всички образи.
И най-важното - няма да разберете нищо от тази книга, преди да сте прочели последното изречение. Но не започвайте от него. Запалихме любопитството ви, но не започвайте от него. Удоволствието е огромно и увеличаващо се, ако вървите стъпка по стъпка - така както е написана...
Тази книга ще ви вдъхне и надежда, и енергия...
А кризата и извънредното положение... Ще видите, че сте се озовали много над тях...
"Заветът" ще е в някои книжарници още днес, а в следващите дни ще навлезе в цялата търговска мрежа. Може да се поръча и по Интернет:
Orange
Ozone
Сиела
BookPoint
dBooks

20.03.2020

Няма коментари:

Публикуване на коментар