Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Това са комерсиални продукти, издавани единствено с цел да вземат парите ви. Аз, като писател, НЕ ЗАСТАВАМ ЗАД ТЕЗИ СИЛНО СЪКРАТЕНИ И ОСАКАТЕНИ ВЕРСИИ НА ТВОРБИТЕ МИ. По-добре ги четете безплатно - на файл, от библиотека, от приятел и пр. Но купувайки книги от издателства, знайте че нищо не отива за авторите. Заклинанията, че така се поддържа българската култура, са пълна лъжа. Всичко отива у издатели и посредници. Една по една, книгите ми се преиздават от самия мен - като автор... Засега налични са третата от серията за Задругата - "Сказанието", както и "Гай Балоний". Всички така издадени книги, са в пълна нередактирана версия - средно 30-40% повече. Не хранете издателското статукво, писателите не печелят нищо...

40 дни тежка вирусна пропаганда рухнаха в 1 ден, с една случайна катастрофа...

40 дни тежка вирусна пропаганда рухнаха в 1 ден с една случайна катастрофа.
Огромните, и за известно време - успешни, опити на Бойко да спаси корумпираната си власт, отново се провалиха. Народът забрави и вирус, и карантина, и страх, и извади истинското си отношение към властта.
И извади това отношение като "първостепенен въпрос", заметен временно под килима от героичните пресконференции на Мутафчийски.
Но всичко е съвсем логично. Същото стана и с журналистката Виктория Петрова, убита от изтрещял циганин. Злощастен случай, който извади омразата към властта и плъзнаха всякакви конспирации.
Истината е видима и ясна - проблемът е Бойко. Той трябва да се махне, за да се успокои обществото, и да може да се съсредоточи върху работата си. Върху всяка една работа - вируса, икономическия колапс, борбата с престъпноста, всичко...
С нищо от това сега не се занимаваме, всичко рано или късно се фокусира върху Бойко. Той е основен дразнител, вбесява народа, разсипва държавата, и от това народът още повече изтрещява...
Но не е виновен само той - той е психопат, очевидно е. Виновни са Доган, Пеевски, Цонев, Патриотите, Марешки - всички те не са психопати и виждат какво става. И го крепят. Неясно защо, все едно не могат да си сложат друг фронтмен.
Крепят го, а с това крепят и гротеската.
И филмът винаги ще се повтаря, всичко винаги ще мирише по един и същи начин, докато не се смени главата на рибата...

Добри Божилов, писател
21.04.2020

П.П. Ирония на съдбата са думите на Милен: "Маските са, за да мълчите, а не за да ви пазят..." Със своята трагична съдба, той по същество победи маските.

Няма коментари:

Публикуване на коментар