Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Милен Цветков беше истински, а не фалшив борец с Бойко Борисов

"Заветът"  от Добри Божилов
Милен Цветков беше истински, а не фалшив борец с Бойко Борисов.
Всъщност, заедно с него, постигнахме една от първите победи срещу Главната Мутра на Републиката. Да такива победи има. Успя да се издигне, но е имало хора, които са му давали успешен отпор. И вярвам, че накрая ще го довършим.
Та нека разкажа този случай.
В края на 2006 г. Бойко Борисов като кмет на София организира известния "Скандал Топлофикация". Идеята беше ясна - да смени ръководството, за да сложи свои хора, с които да я окрадат. Последвалите събития доказват това - "Топлофикация" се превърна в една от основните касички на ГЕРБ, а в момента дълговете и са 1 милиард лева. През 2006 г. бяха между 100 и 200 милиона, в зависимост от сезона.
Но да се върнем тогава. Бойко лесно се разправи с Вальо Топлото, просто защото той беше останал без никакви съюзници. Всъщност, той сам си подаде оставката.
След това обаче, трябваше да назначат нов директор и такъв временно стана вуйчо ми. Бойко, без да го познава, го посочи, просто защото нямаше друг, който да може да поеме.
Вуйчо ми обаче е безкрайно честен човек, никога не е лапал, и започна да управлява "Топлофикация" добре. Вдигна леко събираемостта. Но не само това - след 30 години опит в системата, той беше един от най-уважаваните хора в нея, всички го почитаха и хвалеха.
Т.е. Бойко се отърва от Топлото, но се натресе на някой, дето не разбира какво е корупция, и как се "снася".
И какво последва?
След 9 месеца управление, вуйчо ми беше арестуван. В един от първите комплоти на Бойко, замислен и организиран от шайката бивши ченгета около Ботьо Ботев (тогава някакъв началник на сигурността в Общината или нещо подобно).
Вуйчо ми беше арестуван по напълно скалъпени обвинения, които след това бяха отхвърлени на 8 (осем) съдебни състава, и най-накрая - самата прокуратура сне обвиненията. Т.е. той дори не е "оправдан". А направо прокуратурата се отказа да го съди.
Но това стана след години.
Тогава Главната Мутра на Републиката организира този комплот, и се отърва от вуйчо ми. Последваха серия от герберски директори, които доведоха до 1 милиард дългове.
Но да се върнем на 2006 г. Тогава - когато ВСИЧКИ медии бяха пристанали на Бойко, във всички вестници пишеше какви "крадци са заловили", всички телевизии се надпреварваха да интервюират новата прокурорска звезда - Божидар Джамбазов, та тогава... аз намерих пътека до медиите през Милен Цветков.
Пожене бойковистите са пълни идиоти, и понеже изобщо не ги интересува да разследват, а само да говорят по медиите, те изобщо не направиха обиск в дома на вуйчо ми. Така неговите 2 служебни лаптопа останаха у... мен.
Аз ги взех, и отидох с тях при Милен Цветков. Казах му още в началото - аз съм племенникът, оплют е здраво, всичко го изкарват престъпник, ако искаш не ме кани. Но той ме включи веднага в предаването си.
В него стане абсолютен фурор с това как бойковистите "разследват" и какви смешници са.
На другия ден ми звъня бясна следователка, привикаха ме при великия "наблюдаващ прокурор" да давам показания и ми направиха тежка забележка (разбирай заплаха) колко много съм си позволявал.
Но от този момент, цялата теза на бойковистите започна да се разпада. Медиите погледнаха към мен, и аз извадих Истината. Накрая стигнахме до сутрешните блокове - Бареков, Лора Крумова, до големите тогава в."24 часа" и "Труд". Но първата поява беше при Милен Цветков, и с него искрено се забавлявахме.
Това е един от първите нок-дауни на Бойко Борисов. Накрая той като видя погрома, дори "обърна палачинката" и взе да хвали вуйчо ми, и "племенника му".
Малко по-късно го пуснаха и от ареста, и към онзи момент той беше герой, а с амбициозния Джамбазов, дето се стягаше да стане главен прокурор, бе свършено. Апропо, г-н Гешев тогава беше г-н Никой, та може да ми благодари, че му разчистих терена от опасен конкурент :)
Но Милен си застана срещу Бойко, и то във време на негов възход...

Добри Божилов, писател
23.04.2020

Няма коментари:

Публикуване на коментар