Ег**и държавата - могат да ти прехвърлят фалирала фирма, без да знаеш... Дори само това е основание да разгоним цялата политическа пасмина...

"Заветът"  от Добри Божилов
Казусът около ПФК "Левски" се превърна в пародия.
Но основното, което лъсна, е съвсем друго.
Според водещи юристи, вкл. един от "бащите" на търговското право - Огнян Герджиков, джиросването на акции е "едностранен акт" и не зависи от получателя. Т.е. Бойко Борисов няма право да откаже акциите, дори да не ги иска. Единствено може да ги "джироса" обратно, или на следващ идиот, който да стане "собственик".
Това е пълна гротеска, показва до къде е стигнал упадъкът на държавата. Как е възможно да се прехвърлят цели предприятия, и дълговете им, без дори получателят да има право да се съгласи или не? Това е колосална идиотщина.
По тази схема може да се заличи задлъжнялостта на всяко едно предприятие. Като започне едно каскадно прехвърляне на акции, може да минат и през 100 собственика, и накрая съдът няма да знае кое от къде започва и къде свършва.
Държавата очевидно е конструирана по безумен начин, и дори само това е достатъчно, за да се разгони цялата политическа пасмина, дето пише законите, незабавно.
А ако се и разстреля - няма да е грешка...

Добри Божилов, писател
13.05.2020

Няма коментари:

Публикуване на коментар