Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Ег**и държавата - могат да ти прехвърлят фалирала фирма, без да знаеш... Дори само това е основание да разгоним цялата политическа пасмина...

"Заветът"  от Добри Божилов
Казусът около ПФК "Левски" се превърна в пародия.
Но основното, което лъсна, е съвсем друго.
Според водещи юристи, вкл. един от "бащите" на търговското право - Огнян Герджиков, джиросването на акции е "едностранен акт" и не зависи от получателя. Т.е. Бойко Борисов няма право да откаже акциите, дори да не ги иска. Единствено може да ги "джироса" обратно, или на следващ идиот, който да стане "собственик".
Това е пълна гротеска, показва до къде е стигнал упадъкът на държавата. Как е възможно да се прехвърлят цели предприятия, и дълговете им, без дори получателят да има право да се съгласи или не? Това е колосална идиотщина.
По тази схема може да се заличи задлъжнялостта на всяко едно предприятие. Като започне едно каскадно прехвърляне на акции, може да минат и през 100 собственика, и накрая съдът няма да знае кое от къде започва и къде свършва.
Държавата очевидно е конструирана по безумен начин, и дори само това е достатъчно, за да се разгони цялата политическа пасмина, дето пише законите, незабавно.
А ако се и разстреля - няма да е грешка...

Добри Божилов, писател
13.05.2020

Няма коментари:

Публикуване на коментар