Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Как се потулва: Някакви глупости в чатове са по-важни от злато и евра до главата премиера...

"Заветът"  от Добри Божилов
Иван Гешев и прокуратурата ни изнасят "открит урок", за това как прокуратурата прикрива организираната престъпност и потулва разследвания.
В момента се намираме в откровена гротеска. Злато и милиони евра в шкафчето на премиера не са никакъв "оперативен интерес", не са признак за никакво престъпление.
В същото време откровени глупости от чатове на президентски съветник, са от първостепенно значение за Гешев.
Във въпросните чатове реално няма нищо страшно. Съвсем нормално е подобни въпроси да се обсъждат. Всичко се превръща в скандал единствено от усилията на прокуратурата да внушава "търговия с влияние". Аморфен термин, зад който може да се скрие всичко. Ами то всеки един разговор дори за избирането на Гешев е "търговия с влияние". Интересно защо не се разследва за същото и Бойко Борисов - за подслушаните записи с Кокинов, че "той си е назначил Цацаров". Цацаров беше главен прокурор, нещо далеч по-важно от посланик. Но в единия случай има "търговия с влияние", в другия - нищо не разследваме.
Но още по-важно е, че не разследваме очевидно престъпление в спалнята на премиера. Ако еврата и златото не са негови, имаме сериозно престъпление на трето лице, което "някак" е внесло всичко това в спалнята, за да го заснеме. Дори това е 1000 пъти по-достойно за разследване, от чатовете на Бобоков.
Но всъщност, не може да се разследва. Защото на всички е ясно, че друг, освен Бойко, не е внесъл тези милиони там. То дори пистолетът му се вижда до еврата. И пистолет ли някой ще внесе в спалнята на премиера - през 30 човека охрана от НСО и металдетектори :)
И пистолетът, и ценностите са на Бойко, но това не може да бъде разследвано. Защото както Бойко си беше назначил Цацаров, така е назначил и Гешев.
България е една мутренска групировка, в която "босът" е недосегаем.
Всичко друго е драматургия, чиято цел е никой да не се занимава с важното...

Добри Божилов, писател
05.07.2020

Няма коментари:

Публикуване на коментар