Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

След Боко е нужно непопулярно дясно правителство... А всички предлагат олевяване... Дори самият Боко - за да оцелее...

Основният проблем днес е друг, а не самият Боко.
Той е, че всички дето бутат Боко, реално обещават по-лява политика от него. А всъщност самият Боко беше крайно ляв, разду разходи, нагруха заеми. Фактически, след Боко е необходимо непопулярно консервативно управление (тип Иван Костов, но без приватизацията). А абсолютно никой не го предлага.
Вижте, че дори президентът не смее да наложи вето на абсурда да се сваля ДДС на фитнес зали и кръчми. Защото подхожда популистки, точно като ГЕРБ. Няма никаква съпротива срещу 10 милиона субсидии за туристически агенции, които предлагат пътувания в чужбина. Т.е. работят за чужди пазари. Субсидираме чужденци, и никой не смее да се опъне. Всички популират.
След падането на Боко, реално предстои усилване на проблема, който Боко създаде. Това ще стане и ако Боко остане, защото за да остане, той започна да олевява още. Харчи на поразия, вдига чиновнически заплати, тегли заеми.
Т.е. Боко разсипа държавата, а изходът от това е още по-голяма разсипия...
И изобщо не гледайте към "градската десница". Тя, в същността си, е екстремно лява. За тях дясното е да мразиш Русия, и да искаш съдебна реформа. Реално няма и дума за тежки непопулярни реформи, каквито икономиката изисква.
А гротеската е, че тези реформи ще трябва и да се ускорят, заради глобалната криза с поголовни сривове на БВП навсякъде.
Просто трябва да се живее с по-малко пари, и така ще е в следващите 10 години.
У нас - и Боко, и опозицията, пилеят пари... Спестовници няма... :)

Добри Божилов, писател
06.08.2020
"Заветът"  от Добри Божилов

3 коментара:

  1. Разочаровахте ме.Здраво сте объркали "лявото" и "дясното"

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте.Бях Ви подготвил дълго обяснение на предложението Ви за конкретност.
      За закъснението ,моля извинете ме.Вижте това: https://pogled.info/avtorski/Panko-Anchev/proletariatat-kapitalat-kapitalizmat.119290 По-добре е казано, отколкото аз бих могъл.

      Изтриване