Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Става много-много интересно: Най-големият противник на Тръмп, го подкрепи... Войната тепърва започва...

 Интересно развитие в САЩ. Привидно не важно, но всъщност много интересно.
Републиканският сенатор Линдзи Греъм е първият толкова високо поставен републиканец, който подкрепя публично Тръмп.
Факт е, че до момента републиканците мълчаха, и го оставяха сам да се бори, което навеждаше на мисълта, че са замесени в преврата. Всъщност, със сигурност доста републиканци са замесени.
Но Линдзи Греъм е един от най-свирепите... противници на Тръмп.
Той, заедно с Джон Маккейн (починал) многократно е пречил на президента в тия 4 години. И му е свиреп критик. Вкл. го е саботирал в Сената. Вкл. негови са думите, че "външната политика на Тръмп ще доведе до нод 11 септември". Т.е. обвинява го в некомпетентност, глупост и безумие,  които ще предизвикат АМЕРИКАНСКИ жертви. Също така, той го критикува остро за изтеглянето от Сирия. Реално няма дори демократи, които да са били толкова критични към Тръмп.

Сега Греъм открито подкрепя президента, и дори намекна за една революционна възможност - Щатските конгреси, които реално излъчват електорите, да гласуват такива за Тръмп, а не за Байдън, там където Републиканците имат мнозинство, а разликата в гласовете на избирателите е малка (т.е. хипотетични измами може да са обърнали резултата).
Тази опция е наистина революция. Ще излезе, че Конгресите гласуват за нещо различно от избирателите. Теоретично е възможно, и напълно законно. А лавината от нарушения е основание Конгресите да вземат върху себе си решението.

Това е нещо, което не е правено от незапомнени времена, но подобно масово "гласуване по пощата", което е ясно че е пълно менте, може да доведе и до второ менте - да се игнорира вотът на избирателите.
Най-близкото подобно нещо е решението на Конгреса на Флорида през 2000 г., който прати републикански електори, въпреки че още не беше излязло решение на Върховния съд по броенето на бюлетините в щата. Реално можеше демократът Ал Гор да получи повече бюлетини, а те вече да са пратили републикански електори. Но нищо повече от това не е правено.
Но САЩ са толкова разделени, а недоверието - толкова голямо, че може да видим и подобни изпълнения. Това естествено може да доведе до ответна реакция на щатите, доминирани от Демократи. Без значение кой колко е взел на изборите, те да пратят свои електори.
А следващата стъпка е пълен хаос...
Но позицията на Греъм е доста интересна. Говори много...

Добри Божилов, писател
"Задругата", "Заветът"
07.11.2020

Няма коментари:

Публикуване на коментар