Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Защо предпочитам да съм "Андрешко", пред това да съм идиот...

В един от профилите ми в социалните мрежи се разгоря дискусия за данъците, и трябва ли да се плащат, или не.
За мен, изборът се свежда до това - да съм "Андрешко", или да съм идиот.
Да обясня защо предпочитам да съм "Андрешко"...
От дома ми, до сметището в Суходол, е 20 км. В две посоки - 40. Ако правя 52 пътувания в годината, това са малко над 2000 км. Колата ми харчи 6 на 100 градско, което ще рече 120 литра нафта. По 2 лв., това са 240 лв.
Т.е. ако сам си карам боклука (един чувал седмично), ще ми излезе 240 лв. на година.
Дължимата от мен такса-смет, е доста по-висока. Изчислява се по някакви малоумни правила "на квадратен метър", без да се отчита кой колко боклук изхвърля!
Но всъщност, истината е, че НИКОЙ не плаща малка такса смет. Всеки плаща ПОВЕЧЕ, отколкото дължи. Защото ако 5 съседи се съберете един от вас да ходи седмично до Суходол, разходите ви ще паднат на 48 лв. На година. Такава малка такса-смет няма дори за боксониера.
Защо индивидуалното извозване на боклука излиза по-евтино от колективното? Трябва да е обратното!
По същата причина, поради която София се задръсти от коли - градският транспорт е по-скъп от колата.
Защо?
Защото София е в ръцете на "Вълка", "Котараците", бай Сашо с тенис-клуба, Маджо, Пашата, и всички останали подобни паразити. И 90% от данъците Ви отиват за тях, а не за боклук, чисти улици или асфалт.
Ето затова "Андрешко" е положителен герой и ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ!
 

Добри Божилов, писател

Няма коментари:

Публикуване на коментар