България да поиска 80 000 с паспорти в Македония да се пишат българи на преброяването... Иначе - анулиране на гражданството

Около 80 хиляди са "новопокръстените българи" в Република Северна Македония. Т.е. тия дето са заявили, че се "чувстват такива", когато е текла процедурата по новите им паспорти.

Това са 4% от населението. Ако дори само те се декларират като "българи", на предстоящото преброяване, това ще е абсолютна революция в тази страна. Която е изградена върху анти-българизма, а ние сме еквивалент на "турския поробител" у нас. Дори съвсем сериозно им е внушено, и вярват, че сме "татари".

"Девети"  от Добри Божилов

До момента всички опити българи да се декларират като такива бяха потискани. В момента в Македония има 0,17% българи - по-малко от власи и сърби.

Ако обаче се появят 4% българи, това ще е тежък удар срещу анти-българската пропаганда, сериозно пропукване в доктрината на македонизма, което може накрая и да я помете напълно.

Въпросът е, дали тези хора с паспорти, наистина се чувстват българи. Или са едни от ония подиграващи ни се македонисти, които ни считат за "тъпаци, дето им взимаме паспортите, за да работим в Европа"...

Ето, сега има подходящ момент да го проверим. Нека нашето правителство да заяви, че новопокръстен, който не се декларира "българин", е излъгал в процедурата, и ще му бъде отнето гражданството.

Теоретично, проучването е закрито и анонимно, но средства да се разбере кой какво е декларирал, винаги има. Може да се изиска електронната регистрация да се направи от България - в присъствието на служител на Агенцията за българите в чужбина. Разбира се, това ще доведе до много вой от македонска страна, та може би и от ЕС. Но раната "Македония" е толкова дълбока и болезнена, че сме изтърпели и много повече от това.

Възможно е и да се предложи "колективна санкция". Тя също ще доведе до вой, но би била ефективна. Например - ако на преброяването се получат под 80 хиляди души "българи", значи има измами при паспортите, и "започваме разследване".

Както и да го погледнем, и направим, важното е да го направим. Първата стъпка с ветото е вече факт. Но битката няма да е само едно вето, а серия от тежки битки. Събития като преброяването са едно от тях, и не би следвало лекомислено до го пропускаме...

Коментарът на видео...

Добри Божилов, писател

"Девети", "Задругата", "Заветът"

08.02.2021

2 коментара:

  1. Ще добавя:Ооо неразумни юроде,поради що се срамиш да се наречеш Българин !??

    ОтговорИзтриване
  2. Интересно, дали очакваме около милион българи с двойно гражданство по цял свят, да се откажат от българското си? Болният мозък на Добри Божилов...

    ОтговорИзтриване