Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Партията на Черепа бе пусната бързо-бързо... Има сделка с "хунтата" - ще дърпа гласове от опозицията

"Девети"  от Добри Божилов
Партията на Васил Божков - "Българско лято", получи с почти светлинна скорост, регистрация от съда. И може да участва в изборите.

Това е абсолютно невъзможно да се случи с някой, който действително е противник на ГЕРБ, или дори не е противник, но е някакъв вид съперник, искащ да "делят". Обикновено подобни формации ги спират на първа инстанция, и евентуално - пускат ги на втора. Но междувременно изборите са минали. В други случаи пък ги карат да проведат изцяло наново учредяването си. Типичен пример е проектът на Слави Трифонов, който бе блокиран и щеше да изпусне евентуални предсрочни избори. Трябваше втори път да се регистрира. Но това е защото Трифонов иска по същество огромен дял от самата власт, да е равен с Борисов, или дори в бъдеще - да го измести.

При Черепа, казусът не е такъв...

До момента, подобен на Божков случай, има само един - с партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България". Те също получиха регистрация без пречки, защото зад тях стои Американското посолство, и са щедро поддържани не само с пари от САЩ, но и с цялата местна щатска резидентура.

Но Черепа?

Той нали е враг на властта? Нали му взеха бизнесите. Нали именно той извади най-съкрушителните компромати - с банкови извлечения и снимки от спалнята на премиера - с кюлчета и пачки...

И сега? Мълниеносно формирана партия стига до изборите. Как става тая работа?

Става, ако не си това, което си.

Смисълът от "Българско лято" е единствено да "тегли гласове" от опозицията. Черепа ще се прави на репресиран, за да вземе 2-3%, които иначе биха отишли при други противници на Борисов. И след като не мине 4%, тези опозиционни гласове просто изгарят. С което се подсилва относителният дял на ГЕРБ.

Борисов и Божков очевидно са се разбрали. Какво точно - не е ясно. Може би ще бъде върнат част от бизнесът на хазартния бос, след изборите. То вече започнаха да му връщат лицензи през съда.

"Мюре" - това е думата за подобна партия. Няма собствена политическа цел, единственият смисъл е да отслаби някой друг. И "Българско лято" не е единствената подобна. Общата политическа картина сочи подготовка поне 10% от гласовете срещу ГЕРБ да изгорят в подобни формации. Една важна част от общата фалшификация на изборите...

Добри Божилов, писател

"Девети", "Задругата", "Заветът"

06.02.2021

Няма коментари:

Публикуване на коментар