Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Двамата "незначителни" сенатори са по-влиятелни от Маккейн... И се появиха, веднага след като Цецо триумфира в 12 местни вота...

Помните ли как сенатор Джон Маккейн дойде в София, дни преди края на мандата на Орешарски, и спря "Южен поток"?

Днес тези двама сенатори, каквото направиха, е същото. И ГЕРБ се опитват да го неглижират, но истината е, че си отиват. Това е най-точният показател. Обстоятелството, че ключов американски резидент тук - Елена Поптодорова, ясно обяви, че става дума за сериозно действие, означава че дните на Борисов свършват.

"Девети"  от Добри Божилов

Интересно е обаче кога се случи всичко това. Само дни след едни частични местни избори в 12 села, в които Цветан Цветанов взе 1200 гласа, срещу 1700 на ГЕРБ. Т.е. след като Цецо доказа, че управляващата партия вече е сериозно разцепена, и солидно парче от нея го следва. Т.е. след като доказа, че може да бъде новият човек на американците.

Малко преди това, той и спонсорът му (и вероятен агент на US службите) Павел Вълнев, отидоха в САЩ. Престояха там доста време, и очевидно са уговаряли подкрепата. НО ТЯ НЕ ДОЙДЕ ПРЕДИ ДА МИНАТ ЧАСТИЧНИТЕ ИЗБОРИ. Защото янките не обичат да залагат на губещ кон, а у нас социологията е превзета цялата от Бойко, и за него работи. ЦРУ със сигурност има своя социология, и знае какво се случва, но директното доказателство на истински избори е по-силно.

12 села, на различни места, т.е. не можем да говорим за някаква случайност някъде, където местен вожд е помогнал. Не, става дума за доста представителна извадка. Която ясно казва: "Цветанов убедително влиза, а Бойко е мразен и компрометиран"...

И тогава се появиха двамата сенатори, в едно с Лаура Кьовеши, която нокаутира друга част от режима - Иван Гешев.

Колко важни са въпросните сенатори?

Толкова важни колкото и Маккейн. Самият той дори чисто формално беше една идея по-слаб от тях. Защото беше председател на "Комисията по въоръжените сили". Която има основно вътрешнополитическо значение - през нея минава лобирането за доставките на оръжия. А тези двамата са от по-влиятелната "Комисия по външната политика", която заедно с Държавния департамент, определя международното поведение на САЩ.

Много е важно и, че има "двупартиен консенсус". Т.е. не само председателят - демократ, е казал нещо, но и вторият в органа - републиканец, го поддържа. В случая с Маккейн и Орешарски тук беше дошъл само един сенатор. И наистина - тогава той говореше само от свое име, а не от името на комисията си. Сега становището е на цялата комисия, и е публикувано на сайта на Конгреса.

Съвсем очевидно е, че Бойко Борисов е под външнополитическа канонада. Тя вероятно ще се засили с напредването на кампанията. А ако той се направи на глух, накрая падането ще е доста тежко. Особено с неговите килограми.

Добри Божилов, писател

"Девети", "Задругата", "Заветът"
06.03.2021

Няма коментари:

Публикуване на коментар