Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Всички ИТ-та трябва да благославяте социализма, и да четете книги като тази, защото без него, у нас никога нямаше да има ИТ

Всички ИТ-та трябва да благославяте социализма, и да четете книги като тази, защото без него, у нас никога нямаше да има ИТ.
Геният на Бай Тошо доведе "електрониката" в България, въпреки, че в СИВ имаше далеч по-силни математически и инженерно страни - като Унгария, ГДР, и дори Чехия.
Но Правешкият гений взе най-хай-тек индустрията, и я разви със субсидии от СССР. Субсидиите бяха "евтин петрол" срещу нашите "компютри", които тепърва се учехме да правим.

После тази индустрия бе разсипана, но остана най-важното - обучените хора. Днешните ИТ-та са деца на тия хора, подготвени от самите тях. Защо станахме техно-хъб на Източна Европа, въпреки че имаме най-идиотското управление в целия ЕС? Заради Бай Тошо, и дългосрочната му инвестиция в технологии, образование и хора. И това се случи само с "половината" от тия хора, защото другата половина емигрираха. И въпреки това успяхме!
 

Добри Божилов, писател

"Девети", "Задругата", "Заветът"

01.03.2021


Няма коментари:

Публикуване на коментар