Избори 2024
Писателят Добри Божилов е кандидат с:
Бюлетина 4, Преференция 117 - за Европейския парламент
Бюлетина 4 - за НС
Коалиция "Ние, Гражданите"

Всички ИТ-та трябва да благославяте социализма, и да четете книги като тази, защото без него, у нас никога нямаше да има ИТ

Всички ИТ-та трябва да благославяте социализма, и да четете книги като тази, защото без него, у нас никога нямаше да има ИТ.
Геният на Бай Тошо доведе "електрониката" в България, въпреки, че в СИВ имаше далеч по-силни математически и инженерно страни - като Унгария, ГДР, и дори Чехия.
Но Правешкият гений взе най-хай-тек индустрията, и я разви със субсидии от СССР. Субсидиите бяха "евтин петрол" срещу нашите "компютри", които тепърва се учехме да правим.

После тази индустрия бе разсипана, но остана най-важното - обучените хора. Днешните ИТ-та са деца на тия хора, подготвени от самите тях. Защо станахме техно-хъб на Източна Европа, въпреки че имаме най-идиотското управление в целия ЕС? Заради Бай Тошо, и дългосрочната му инвестиция в технологии, образование и хора. И това се случи само с "половината" от тия хора, защото другата половина емигрираха. И въпреки това успяхме!
 

Добри Божилов, писател

"Девети", "Задругата", "Заветът"

01.03.2021


Няма коментари:

Публикуване на коментар