Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Бойко с убийствено обещание: Всеки българин с джип, ако спечелим... Сваляме мита и ДДС на джиповете, даваме лизинг без лихва...

Премиерът Бойко Борисов обяви ново убийствено обещание, в случай че ГЕРБ спечели изборите:

"Всички ме критикувате, и ми се подогравате с този джип. А аз с него ходя на инспекции, за да са добре пътища, магистрали, виадукти, болници, детски градини. Да не мислите, че не ми е по-добре в луксозната лимузина с шофьор, а аз отзад да пия 60 годишно уиски. Това правеха предните премиери. По-добре е, а аз стоя на кормилото на джипа и се боря за всеки атом от магистралите.

Плюете ме, но добре - ще има джип за всеки българин след изборите, ако ни дадете 4-ти мандат. Обещавам ви го. Ще премахнем ДДС-то и митата върху джиповете. Ще уредим и държавно гарантниран лизинг без лихва. Така за 200-300 лв. месечна вноска, всеки българин ще има джип. И като вдигнем и заплатите средно с толкова, то джипът ще ви излезе без пари.

Нали, Ананиев...?" - попита накрая премиерът придружаващия го министър на финансите.

Явно акцията е била предварително планирана, защото министърът беше готов с изчисление.

"Един джип сега струва около 40 хиляди лева. Но това е с данъци и мита. Без тях ще спадне на 28-30 хиляди. Ако сумата се разрочи в лизинг за 10 години, това ще са по 3000 лв. на година. 250 лв. на месец. А разходът няма да се плати от бюджета, защото в момента на глобалните пазари лихвите са много ниски. Постижимо е да заемем неограничено количество пари на четвърт процент. Някои държави взимат дори на негативна лихва. Ако стигнем до там, държавата може и да спечели от раздаването на джиповете..." - обясни Ананиев.

"Колкото до вдигането на доходите - няма никакъв проблем още в началото на мандата да увеличим заплатите с 20%. Това при настоящата средна заплата от 2500 лв., са 500 лв. отгоре. Ще има и за лизинга на джипа, и за бензин" - добави той.

След което Борисов отново се включи:

"Ето, виждате ли? Джипът ще стане народен автомобил. Нека се знае, че "оня с джипа" е донесъл джипове на всеки човек" - каза премиерът.

Журналист го попита, няма ли масовата джипизация на народа да ни вкара в проблем със "зелената сделка" на ЕС, тъй като този тип автомобили много замърсяват.

"Е, вие и под вола теле търсите" - отвърна министър-председателят - "Джип да джип, Борисов бил лош и арогантен. Сега намираме джипове за народа, вие  - зелената сделка. К`во да правя сега? Електически джипове ли да търся. А, Ананиев..."

"Девети"  от Добри Божилов

"Не сме правили изчисления за "Тесла", ще го възложа на експертите", отвърна министърът.

"Ако трябва "Тесли" ще внеса, ама дали ще стане, зависи от какво ще стане на 4-ти..." - завърши премиерът.

Припомняме, преди дни - лидерът на ДБ Христо Иванов, организира критика на правителството от собствения си джип. Преди това и журналистът Мартин Карбовски обиколи с джип част от порутените пътища и вечно ремонтиращи се тунели и магистрали.

Засега въпросът с джиповете не е коментиран от Васил Божков и Иван Гешев. Но с анонса "джипове за народа", премиерът предварително нокаутира всички... 

 

Добри Божилов, писател

"Девети", "Задругата", "Заветът"

11.03.2021

(Тази "новина" е художествено творчество на писател с налудничави пристъпи...)

Няма коментари:

Публикуване на коментар