Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Крах на шпионската афера: Каракачанов обяви, че не е изнасяна никаква важна информация...

Шпионската афера на Гешев тръгна към пълен крах, след като днес военният министър обяви, че арестуваният полковник не е изнасял "особено важна информация".
"Девети"  от Добри Божилов

Т.е. когато влезе в съда, ще се види, че няма за какво да бъде осъден. Човекът е бил награден и за "военна доблест", което са прави при дългогодишна безпроблемна служба.

Буквално още в същия ден, когато започна циркът на Гешев, сайтът "Афера" публикува алтернативна версия. Според източниците му - бивши и настоящи ченгета, става дума не за "престъпление срещу републиката", т.е. класически шпионаж, а по-скоро - за "търгов шпионаж". Армията се превъоръжава и конкурентни фирми се борят за сделки. Така едни от тях са платили на чиновниците да им изнесат информация за цени и параметри на другите.

Подобно нещо е тотално масова практика във всички ведомства. Затова и много фирми си подават офертите в последния момент - буквално 15 минути преди края на работния ден. Безспорно, става дума за нарушение на закона, но не и за чудовищното обвинение за шпионаж, което може да доведе и до доживотен затвор. Това е нарушение на Закона за обществените поръчки и някакъв вид "нелоялна конкуренция". Ако са получени пари, става дума за "подкуп". Наказуемо със затвор. Но нищо повече.

Каракачанов каза и, че случаят се следи от 6 месеца, и той е напълно в течение.

По принцип, при подобни разследвания, не може да се приложи класическата схема - да се остави да изтече истинска информация, и после да се хване шпионинът. Това може да нанесе големи щети на отбраната. След като са го оставили да снима и да праща каквото си иска, вероятно полковникът не е имал достъп до сериозни тайни (например спецификации на Ф-16 или на някоя оръжейна система на НАТО).

Истинското залавяне на шпионин става чрез фалшива информация. Пуска му се нещо, което изглежда истинско и важно, той го снима, и го хващат на място, или като предава данните. За подобен развой, Гешев дори не спомена.

До момента, за 30 години, няма нито един успешно осъден шпионин в България. Отделно и, публична тайна е, че истинските шпиони са тези на САЩ, които са из целия политически и обществен елит. Арестите на руски агенти са бомби за отвличане на вниманието или предизборна пушилка...


Добри Божилов, писател

"Девети", "Задругата", "Заветът"

24.03.2021

Няма коментари:

Публикуване на коментар