Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Няма да плащам училищния рекет, наречен "униформа"... Писна ми да ме доят всякакви чиновници, и приятелските им фирми...

Голяма победа на гражданското общество. Униформите в 129 ОУ са отменени - 6 дни, след въвеждането им. Просто твърде прозрачно беше това "цени 400% нагоре, и 1 задължителен доставчик"... Но бунтът на някои родители провали замисъла. Горд съм, че бях един от тях. Не бъдете овце, когато идват да ви стрижат. Имате право да не сте от стриганите!

...

Току що пуснах това писмо до Галя Георгиева - директор на 129 ОУ "Антим I"...
-----
Уважаема г-жо Георгиева,

Аз лично няма да плащам нито на Вас, нито на фирмите-мародери, които са се сдушили с училищното ръководство, за да ни изнудвате заедно, за униформи. Нека детето ми да е "черната овца" на випуска.  Рекетьори. Аз лично няма да ви дам моите пари!

Ще очаквам да видя какво ще направите, и ще ни подарите ли един комплект униформа, платен от собствените ви "спестявания", които допускам, че като училищен директор, са доста високи.

Нещо повече - дори при най-бегла забележка от Ваша страна, или минимален натиск върху сина ми, ще заведа срещу вас дело да психически тормоз.


С уважение: Добри Божилов, писател 

"Задругата", "Заветът", "Девети"

24.06.2021 

 

1 коментар:

  1. Супер! Дай боже повече такива родители! Също трябва да се борите и срещу маските и тестовете в училище - ако всички си мълчат, рекетът и издевателстзата няма да имат край.

    ОтговорИзтриване