Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

"Девети" - правдива история на ранния социализъм - излезе БЕЗПЛАТНО като е-книга...

Романът "Девети" - една правдива история на ранния социализъм, вече може да се изтегли безплатно.

Решението е на автора, и е част от идеята да бъде "народен писател" - да пише за народа без пари. Това е и форма на протест срещу абсурда, едва 5% от приходите от книгите да са за авторите, а всичко друго - за далеч по-"важни" дейности като търговия, дистрибуция и издаване.

Очевидно, по-разумно е да се публикува безплатно в Интернет, отколкото читателите да бъдат натоварвани с 95% излишни разходи.

"Девети" слага край на 30 години лъжи за социализма. Край на догмата той само да бъде охулван, а да се отричат огромните му достижения, които са 99% от съдържанието му. Книгата е полу-биографична, повечето герои са реално съществували. Книгата е и омиротворяваща, а не разделяща, за разлика от доста други творби про- и анти-социализма.

Публикуваната версия е пълната - така както е излязла, изпод перото на създателя си. В хартиеното издание бяха съкратени 6 глави, които породи сериозни пререкания между автор и издател.

Книгата може да се свали от тук...

12.10.2021

Няма коментари:

Публикуване на коментар