Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Разберете, соросоиди и орки - Русия е Велика сила, а не бензиностанция...

Какво е "велика сила"? Това е държава, с която трябва да се съобразяваш, защото несъобразяването води до тежки последствия за целия свят - от възможна война, дори икономически колизии.
Саддам и Кадафи не са велики сили, очевидно. Тях можеш да ги биеш на закуска. Дори др.Ким не е велика сила. Може да хапе болезнено с атомни бомби, но не и да разтърси света.
Но Русия е Велика сила. И в момента наблюдаваме глупостта на запада, който е забравил целия си опит от последните 500 години, и се опитва да въвлече Велика сила в тежка конфронтация.
Русия е производител на 10% от световния петрол. Изважването на подобен ресурс от уравнението, означава гигантски цени. Защото петролът е нееластичен ресурс. Изчезване на малко води до промени в цените с много. Всъщност, всички мерки на ОПЕК винаги са до 1-2% от обема на производството, и с това управляват цените. 10% аут означава глобална енергийна криза.
Това се опитва да направи западът. Реално Русия се стреми да не го допусне, и с това донякъде спасява света.
При газа е още по-зле. Русия е половината от производството на газ. Спирате това, и изгарят милиони работни места. Защото газът е малък като стойност в БВП на Запада, но е важен, за да го има останалия. При липса на газ за 1 евро, спират производства за 100 евро.
Тук отново западът прави безумия, Русия се опитва да противодейства.
Русия е основен производител на торове (заради газа като основна суровина). Налагаме санкции, и пада реколтата по целия свят. Надига се глад. Русия - виновна. А тя се опитва да изнася, но и блокират корабите, не осигуряват застраховки, затварят пристанища...
Русия е основен производител на пшеница, царевица и храни. Налагаш санкции, и цените мигновено скачат на запад. А в бедните страни - глад.
Путин - виновен.
Той иска да изнася, но му блокирани сметките, всички пари се конфискуват. Плащане в рубли - не може. Пристанищата - затворени. Някои дори - минирани.
Пристанището в Одеса е блокирано. Но от 2 страни - от руския флот от една страна, и от мините на Украйна - от друга. С тия мини, търговски кораби не могат да плуват. Русия предлага да деблокира пристанището. Украйна - не. Ако махнем мините, руснаците ще ни нападнат. И после същата тая Украйна мрънка, че Русия е блокирала Одеса...
Виждате пряко как въвличането на Велика сила в сериозна конфронтация, води до глобални катаклизми. Не можеш да се подиграваш на основен износител на ключови ресурси и храни. Подиграваш му се, че е "боклук, защото не произвежда чипове".
Ама чиповете ядат ли се?
Западът, особено Източна Европа, се опитва всячески да изкара, че Русия не е Велика сила, и е второстепенна страна. И с това въвлича целия свят в катастрофа. Защото уважението към Велика сила, значи зачитане на интересите и, и отстъпки. Най-малката отстъпка беше Украйна да не влиза в НАТО. Но дори това не поискаха да дадат. Нападнаха Русия в Украйна, все едно задигат петролен кладенец от Саддам.
Краят на всичко това ще е или тотална война - ако не се освестят, че се подиграват на Велика сила, или тежка икономическа катастрофа, която вече е в ход - ако се освестят, и дадат заден навреме.
Но няма случай в историята, Велика сила да е ударена силно, и да няма последствия.
Разберете, соросоиди и орки - Русия е Велика сила, а не е бензиностанция. Тя е такава, в резултат на няколко века еволюция. Това не може да се промени от щенията на г-н Сорос и шайка либерални идиоти. Приемете реалността, говорим за стратегически, дългосрочни процеси! Не за правата на котките или за зелените човечета...

Добри Божилов, писател
"Задругата", "Заветът", "Сказанието", "Селфи" и др.
03.06.2022

Няма коментари:

Публикуване на коментар