Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Холивуд: Гешев в Киев обяви арест на Путин, връща се - експлозия. България ще праща войски в Украйна

"Атентатът" срещу Иван Гешев е очевиден опит да въвличането ни във войната. Не се съмнявам, че до дни ще бъде открита "руска следа". Зеленски е в нокаут и трябва да влиза НАТО, за да го спасява. Въпросът е единствено кой ще е пушечното месо.
Т.е. гледайте сериозно на нещата, не са чиста шега...
Но да погледнем друго - българския късмет. У нас и един атентат не могат да направят като хората. Уплашили са се и са сложили минимален взрив - вече се говори дори, че е 200 грама черен барут от пиратки. Сложен е на място с обратен наклон - т.е. взривната вълна ще иде настрани от пътя. Направили са го така, защото са страхливи - да не стане все пак нещо.
Т.е. тази акция е извършена от нашите идиоти и със сигурност - ще има дърпане на уши от Посолството. Превърнаха всичко в пародия и сега тази част от замисъла се проваля. Ще трябват други усилия, за да засмучат българските войничета на Изток.
Това, което трябваше да направят, е реално да сложат 3 килограма взрив. Обстоятелството, че Сарафов направи това изказване вчера означава, че той е знаел какво се готви и това е мислел, че става. Сега и самият той стана смешен, защото 3 кила тротил са направили дупка 50 см. и то не много дълбока.
Т.е. трябвало е наистина да са 3 кила, а танкът, в който се вози Гешев е изпитан на 6 килограма. Този вид бронирани коли оцеляват, без поражения вътре, ако 6 кила гръмнат под тях.
Т.е. 3 кила на 3 метра встрани от пътя, няма да направят нищо на бронираната лимузина на Гешев.
Но той се е уплашил, и в резултат са сложили минимално количество експлозив. Така се получи абсолютен фарс. Сега ще е трудно дори да го припишат на Русия...
Но не изключвам все пак да продължат замисъла... Може да кажат, че не целият тротил е гръмнал, поради вода (имаше лек дъждец) или че специално украинско устройство е блокирало част от детонаторите.
Взривът не се случи както трябва, но пропагандата се развива според очакванията. "Израелски" ескперт - напълно безименен - може да е всеки един израелски гражданин, несвързан с правителството, та "израелски" експерт бил казал, че всичко е "много професионално". Само късметът спасил Гешев от "насочен" взрив, от който осколките щели да пробият бронировката на автомобила. Частица от секундата по-рано е гръмнало и затова се е разминал.
Журналелки угоднически зададоха въпроса "ние имаме ли толкова големи професионалисти за такова нещо". И Сарафов каза, че е възможно да има външна намеса.
Сега лека-полека, намесата ще завие към Москва. Това е единствена цел на този цирк.
Сега, да уточним фактите - никакви осколки от бомба НЕ могат да пробият бронята. Тя издържа на пряк обстрел с "Калашников", който пък пробива дебелото на жп-линия. Абсурд е сачми и осколки да пробият колата.
Абсурд е 3 кила взрив, дори "насочен", да направи 50 см. дупка само с леко изгаряне отдолу.
Започват да изплуват и първите лъжи - семейството на Гешев вече не е сигурно дали е било там. Вчера беше 100% там. Вече е ударена и самата кола на Гешев, а не както вчера - друга от която той се изместил "случайно".
И накрая да кажем и единственото вярно - Сарафов обясни, че бомбата е самоделка - не е ползвала военен взрив. Той го съобщи с идеята, че атентаторът е изключителен професионалист в химията и сам е произвел взрива. Но всъщност май излезе истината - това е черен барут, изваден от пиратки, за да вдигне малко шум...
Но истинският шум е другаде - искат да ни въвлекат във войната... Стойте и гледайте цирка...
Само че дума "цирк" е шеговита и опасна, защото замисълът е много опасен, а той е важният, обуславяйки да последват други опити. Текущото изпълнение засега е късмет - не за Гешев, а за нас - пушечното месо, предвидено за Зеленски...

Добри Божилов, писател
02.05.2023

Няма коментари:

Публикуване на коментар