Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Това са комерсиални продукти, издавани единствено с цел да вземат парите ви. Аз, като писател, НЕ ЗАСТАВАМ ЗАД ТЕЗИ СИЛНО СЪКРАТЕНИ И ОСАКАТЕНИ ВЕРСИИ НА ТВОРБИТЕ МИ. По-добре ги четете безплатно - на файл, от библиотека, от приятел и пр. Но купувайки книги от издателства, знайте че нищо не отива за авторите. Заклинанията, че така се поддържа българската култура, са пълна лъжа. Всичко отива у издатели и посредници. Една по една, книгите ми се преиздават от самия мен - като автор... Засега налични са третата от серията за Задругата - "Сказанието", както и "Гай Балоний". Всички така издадени книги, са в пълна нередактирана версия - средно 30-40% повече. Не хранете издателското статукво, писателите не печелят нищо...

Знаете ли какъв абсурд е "Денят на Европа"? Празнуваме политическа реч на бутафорен чиновник...

 
Знаете ли колко идиотски изглеждаме като празнуваме "Деня на Европа"?
Знаете ли какво точно празнуваме? От къде идва този "ден на Европа"? Идва от една... политическа реч. На един незначителен политик, който бе направен на звезда като случаен страничен ефект от опитите на Запада да принизи значението на Русия във Втората световна война.
Става дума за Робер Шуман и неговата прословута реч...
Но то политически речи - всеки ден. Приказки, помпозност, голямата работа. Та това дори не е най-великата от речите. Най-великата реч е онази на ген.Де Гол, в която говори за "Обединена Европа от Атлантика до Урал". До Урал, нали чухте! С Русия вътре, това е "Обединена Европа". Но явно заради "Урал" Де Гол е позатрупан, и празнуваме Шуман.
Всъщност има още една велика реч. Тази на Чърчил, с която обявява началото на "желязната завеса" и Студената война. Дори тази реч е по-велика и с по-голямо влияние от пасквила на Шуман.
Ама Шуман честваме. Защото е на... 9 май.
Къде е победата над най-голямото зло в историята, къде е един преходен политик? Ама няма как 9 май да оставим на Русия. То тя има право на свои празници, ама защо пък да не дублираме най-големия. Дори това искат да отнемат западняците - Деня на победата. Виждате ли колко са нагли. Това че искат да унищожат Русия е ясно и го знаем. Но искат дори моралните събития да премахнат. Е, това е "цивилизационният избор", който направихме.
Това да честваш една политическа реч е гротеска и абсурд. Няма друг такъв празник в човешката история. Да се чества реч.
Ситуацията е толкова смешна, че преди няколко години Льо Пен във Франция започна да чества свой празник на 9 май. Нарече го "Ден на Жана Д'Арк". Това поне има някаква връзка с нещо историческо и със значима за Франция личност.
Обаче ние - българите, обичаме да сме идиотите във филма. Затвориха ни АЕЦ, сега ще ни затворят и ТЕЦ, ще прогонят шофьорите ни, ще ни набутат скъпи, но за сметка на това некачествени стоки в хипер-маркетите. А ние се уповаваме на Свети Робер Шуман, който ще спаси европейските ни душици...

Добри Божилов
09.05.2018

Няма коментари:

Публикуване на коментар