Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Гърция и Македония делят български земи, Бойко и ПатрЕотите ръкопляскат...

Договорът между Гърция и Македония за името, бе сключен в Преспа. Същият град от романите на Димитър Талев. Чисто български град, окупиран от Гърция, а от Север е сърбоманска Македония. 
На о-в Св.Ахил е погребан цар Самуил, който дори гърците са написали, че е "български цар". Те това няма как да не го напишат, защото много държат император Василий II да се нарича "Българоубиец", и дори така кръщават улиците си. За сравнение, ние кръщаваме улиците само "Цар Калоян", макар че той се е наричал "Ромеоубиец"...
Парадоксално е, но дори в момента в Северна Гърция, като изключим Солун, мнозинството от населението е... българско. Да, под сурдинка, принудени са да носят гръцки имена (само ние сме идиоти и позволяваме турски, арабски и какви ли не чужди имена), да претопяват ги. Но все още мнозинството в Северна Гърция са българи. 
Една от причините за това е цялостното обезлюдяване на региона, в който няма никаква икономика. Къде що има грък, се е изнесъл към Атина. В самата Гърция са измислили понятието "славяногласни елини". Т.е. това са българите, които се погърчват постепенно (но явно не напълно все още). Славяногласен "елин" е абсурд, защото славяните нямат нищо общо с гърците. Това са 2 различни етноса.
Счита се, че в момента около 200 хиляди българи все още живеят в Северна Гърция. В последно време броят им дори нараства, защото територията е обезлюдена, и по линия на членството в ЕС, българи започнаха да купуват имоти.
Между другото, когато футболен отбор от Солун иде да рита в Атина, там феновете го обиждат на "българи"...
Това е от едната страна на границата.
От другата е дори още по-добре.
Докато политиката на Гърция беше към елинизация на българите, то политиката на Сърбия беше към създаване на "македонска нация". Това фактически е нова нация, между българи и сърби, но не са сърби. Властта обикновено е сърбоманска и пропита от агенти на Белград. Но самият замисъл на нацията е отделен.
Македонската нация очевидно са чисти българи, насъскани срещу България. Това е по-слаба степен на асимилация, спрямо "славяногласните елини". Македонският език, въпреки опитите за сърбизация, все още е почти чист български, прилича много повече на наш диалект, отколкото на сръбски.
И какво виждаме накрая?
В българска Северна Гърция, и в българска Южна Македония, се подписва един договор, който... няма нищо общо с България. С него се урежда въпросът за липсата на античен произход на македонците (което е въпрос на науката, а не на политиката) и се фиксира едно ново бутафорно име. Северна Македония звучи малко като Северна Корея. Тя предполага, че има Южна Македония, която очевидно е в Гърция. Какъв е този народ?
За северно корейците и южно корейците е ясно - един народ са. Но северно-македонците са македонци-славяни, а южно-македонците са... гърци...
Всъщност, и едните и другите са българи. Но няма българска държава и българско правителство, да излезе да го каже. Стои си Бойко, стоят си Патреотите, и една дума не казват.
Всъщност казват  - бързаме Македония да влезе в НАТО и ЕС, и така ще я реинтегрираме към България. Падат граници, връщаме си я...
Дали?
Гърция ползва въпроса с името, именно за да я спре Македония от НАТО и от ЕС, и от изобщо международно присъствие.
Защо и ние не го ползваме, за да постигнем нещо ПРЕДИ членството на Македония в НАТО и ЕС? Защо не поискаме признаване на българския произход? Признаване, че началото на македонската нация е от 50-те години? Нека има такава нация днес, но да се признае кой я е създал. Коминтерна...
Какво ще стане, ако Македония влезе в НАТО и ЕС?
Реално ще стане точно обратното на българския интерес. Тя ще започне да ползва институциите и законите на ЕС, за да защитава "македонското малцинство" в България. А ЕС е много склонен да подкрепя това. За сравнение, България няма и 1 дума за "българско малцинство" в Македония. Никой не смее нищо да обели. Мълчим си.
А то българското "малцинство" там реално е мнозинство... Само че такова няма, когато няма българска държава да си го поиска...
Македония ще влезе в ЕС, и албанците например ще получат огромни права. Повече, отколкото имат в самата Албания и в Косово. Българите - нищо.
Всъщност, в момента единствените, които косвено защитават българския интерес са албанците. Правят го по свои собствени причини - за да ерозират македонската държава. За целта брутално атакуват "македонската идентичност", като я наричат "несъществуваща". В албанските учебни заведения си се учи, че македонците са чисти българи.
Може би, един ден като албанците станат мнозинство, и Македония стане трета Албанска държава, те самите - като управляващи, ще обявят македонците за българско малцинство. Но може и да не го направят. Ще зависи от техния интерес.
Въпросът е защо 30 години, вкл. сега, вкл. при пряко участие на "националисти" в управлението, ние отново не правим нищо?
Случилото се в Преспа е успешен пример за това как "с чужда пита, помен правиш". И те го правят наистина. С българска пита, под благосклонното мълчание на Бойко, Гърция и Македонстващите, се забавляват...
А ПатрЕотите се надяват пак, и пак, и пак, да получават гласовете ви на избори. Защото били "патриоти"...

Добри Божилов
18.06.2018

1 коментар:

  1. Забележките са много точни. Единственият резултат е че бе реабилитирана БКП, защото се оказа, че българските "комунисти" са изпълнявали заръките на Коминтерна, а сега българските "лиуберал-демократи", изпълняват заръките на САЩ и НАТО = един дол дренки.

    ОтговорИзтриване