Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

За 15 дни още не знаят "причината" за срива на регистъра... Що за глупост, и защо още е на власт?

Днес за пореден път чухме, че следващата седмица има шанс да имаме Търговски регистър.
Това вече не е новина, защото всеки ден се обещава някакъв срок.
Но днес чух и изумителното - за 15 дни крах, обявиха че "все още не знаят причината" за случилото се.
Подобно самопризнание следва да се намира единствено в мотивите към подадена оставка. "Уважаеми г-н Председател на Народното събрание, подавам оставката на правителството, защото за 15 дни никой в цялата администрация от 800 хиляди души, не може да установи причината за срива на Търговския регистър. Очевидно нямаме компетентност да управляваме, и затова молим избирателите да посочат друг..."
Само и единствено в подобен текст може да присъства подобно самопризнание. Да кажеш, че на 15-я ден още не знаеш причината, и да стоиш на власт, е дебелокожие, скудоумие и нахалство.
Без да имам цялата ви информация, аз ще ви кажа каква е причината.
Причината сте вие, и глупостта ви, която е превзела цялата администрация. Причината не е във фирмата "Лирекс", която има много други проекти и се е доказала, че разполага и с технология, и със специалисти. Със сигурност тези специалисти в момента работят денонощно, за да поправят онова, което Вие сте разрушили. И съм сигурен, че дори да не успеят, ще направят всичко възможно.
Но причината е съвсем видима - някой в Агенцията по вписванията не си е свършил работата. Подобна система не гърми от веднъж. Тя има защитни механизми, които при проблем, предупреждават. Гърми първи диск - сигнал, гърми втори - сигнал, гърми трети - сигнал. А вие сте видели едва като е гръмнал четвъртият и последен диск.
Системата ви си е била наред, дори трябва да я похвалим, че толкова време е издържала без администриране. Но вие не сте наред.
И със самопризнанието си, сами си посочвате вратата за излизане...
Всъщност, би трябвало да е врата за влизане. Такава с решетки...

Добри Божилов
24-08-2018

Няма коментари:

Публикуване на коментар