Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Това са комерсиални продукти, издавани единствено с цел да вземат парите ви. Аз, като писател, НЕ ЗАСТАВАМ ЗАД ТЕЗИ СИЛНО СЪКРАТЕНИ И ОСАКАТЕНИ ВЕРСИИ НА ТВОРБИТЕ МИ. Всички мои книги са публикувани безплатно в Интернет. Една по една, те се издават и на хартия от самия автор... В пълна нередактирана версия - средно 30-40% повече. Не хранете издателското статукво, писателите не печелят нищо. По-добре четете безплатно...

(Безплатното разпространение е временно спряно, със съдебно разпореждане. Но ще се преборим скоро да отпадне...)

Ако ми докажат, че схема за €100 млн. е възможна без "политически чадър", ще се гръмна със служебния пистолет на Каракачанов...

Дори според най-песимистични оценки, поне 20 хиляди паспорта са издадени по "втория начин". Реално са повече, но да приемем тази цифра.
По 5000 евро на бройка това са 100 милиона евро!
Съвсем лесни пари - без никакъв разход насреща. Чиста печалба...
Е, как такава златна жила ще се работи, без политически чадър?
100 милиона евро, за да откраднеш например от строителство, трябва да ти дадат проекти за 1 милиард. Евро. 2 милиарда лева.
Няма олигарх, който да е получил толкова.
А от паспортите - 100 милиона евро чиста пара и всичко това стига до някакъв директор на агенция. Дори не е зам.-министър.
Възможно ли е това?
Ако е, ще се гръмна на площада със служебния пистолет на Каракачанов...

Добри Божилов
30.10.2018