Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Тръмп сложи официален край на демагогията, че има "морални аргументи" в политиката... Разбра се какви идиоти сме били в последните 30 години...

Вчера американският президент Доналд Тръмп зачеркна една от най-големите измами на международната политика. Моралните аргументи.
Той каза, че САЩ няма да променят отношението си към Саудитска Арабия, дори да се окаже че саудитският престолонаследник е отговорен за убийството на журналист в Истанбул.
Аргументите на Тръмп са цинични и рационални: "Саудитска Арабия купува наши стоки за стотици милиарди долари. Ако се оттеглим, Русия и Китай чакат да ни заместят. Няма да им направим тази услуга..."
Това каза Тръмп и е съвсем прав. САЩ продават оръжие на саудитците, Русия наистина чака на опашката.
Тръмп каза и още нещо - С.Арабия е помогнала да се удържат цените на петрола, от което печели американската икономика. И в това е съвсем прав. Растежът в САЩ винаги е бил обратна функция на цената на петрола.
Тръмп обаче постига много повече от текущите приходи и петрола.
Той буквално разгромява цялата система на глобалното лицемерие, с което самите САЩ опитват да се налагат над света. САЩ са "избрана сила", ние сме "особена нация", имаме привилегии, защото сме морални и подхождаме принципно.
Всъщност това не е така. Това е огромна лъжа. Всеки си гледа интереса, а останалото е демагогия.
Така стигаме и до България. Която си затвори АЕЦ-а, заради ценностите на ЕС. Нарязахме си ракетите, заради атлантическата съпричастност, която ще ни пази. Разбихме си държавата, защото нашата Държавна сигурност е злокобна, а ЦРУ и Ми6 изхождат от "демократични ценности".
Е, ето ви ги ценностите - има ли пари за САЩ, не ме интересува кой кого е убил. Това си е работа на саудитците.
Но защо го няма същото при нас? Има ли пари за България, не ме интересуват нито НАТО, нито ЕС, нито солидарността срещу "руската заплаха".
Ние се отказахме от Южен Поток, под западен натиск. Ценности. Членство в ЕС. Турция ни го присвои. Не и дреме за ЕС и НАТО.
Сега Тръмп обяви, че дори убийство няма значение, стига да печели пари.
А ние - идиотите, дори продължаваме да отваряме досиетата на ДС. Да си разкриваме агентите. Защото били "недемократични". И не говорим дори само за доносниците на 6-то. Свалихме всички гащи, разкрихме всичко, за да не би случайно някой доносник да се измъкне.
Само преди месеци Англия орева света с недоказани обвинения, че Русия убила някакъв техен предател.
Сега Тръмп казва, че дори саудитският водач да се докаже, че е знаел, това няма никакво значение. Защото някой трябва да купува оръжието и да дава работа на американците...
Международната политика винаги е била тази цинична мръсна работа.
Тоталитарният режим го бе разбрал и играеше по правилата. И печелеше. Все пак бяхме сред 30-те най-развити държави в смета.
Сега сме след 100-но място, но спазваме всички идиотски псевдо-ценности, измислени единствено за да ги спазват глупаците...
Време е за пробуда...
Тръмп ясно ни го каза!

Добри Божилов
21.11.2018