Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Не се занимавайте с Бойко, новината е, че Сорос победи и Брекзит няма да има... Какво значение има Бойко, щом Сорос остава?

Нашата страна е силно разделена и раздирана от противоречия и протести. Аз лично също ги подкрепям. Трябва да изгоним Бойко.
Но конкретно в днешния ден, истинската новина е друга. И тя е много по-важна от Бойко. Защото адресира самия "бойковизъм" и механизма как се назначават подобни бутафорни управници на псевдо-демократични общества.
Днес правителството на Великобритания ще одобри споразумението за "излизане от ЕС".
Т.е. споразумението за "оставане в ЕС".
Оказва се, че Великобритания всъщност само на думи ще излезе, а реално ще остане в "единния пазар".
Временно.
В бъдеще ще се уточни как точно да излезе.
Подобни "временни" политически решения имат свойството да стават вечни. Достатъчно е да видим разделението на Кипър, което чисто формално не е признато от никого, освен от Турция.
Или "временното" решение кой да ръководи Светите места в Йерусалим, които са с "временно решение" от времето на Кримската война - 1852 г. След това въпросното решение на всякакви форуми само се потвърждава и отлага отново.
Понятието "временно оставане на UK в единния пазар", без да се посочва краен срок, по същество означава оставане на Великобритания в ЕС.
Единният пазар всъщност е ЕС. По отношение на фондовете Великобритания нито е голям печеливш, нито е голям губещ. Още от времето на Тачър, тя е горе-долу на нула.
Оставане в Единния пазар, означава Великобритания да спазва всички икономически регулации на ЕС, които са над 99% от всички регулации изобщо. Вероятно ще има право на собствено мнение по гей-браковете или балистичните ракети в Прибалтика. Но в основните въпроси, тя остава подчинена на Брюксел.
Ще трябва да се съобразява и с решенията на Европейския съд, защото той е основна институция по гарантиране на единния пазар.
И най-важното - Единният пазар означава свободно движение и на хора. Т.е. дори по най-голямата мотивация за излизане - нахлуващите източноевропейски работници, Великобритания капитулира. Те остават.
В крайна сметка, в този си формат, излизането ще е дори вредно, защото тя ще трябва да изпълнява европейските закони, но няма да има право да участва в приемането им. Няма да има евродепутати, комисар и глас в Съвета на ЕС.
Случващото се формално се приписва на проблема със Северна Ирландия, която едновременно трябва да е в кралството, но трябва и да остане поне икономически, в ЕС. За да не се строят нови стени и да избухне нова гражданска война.
Но реално Северна Ирландия е само обвивката на зловещия замисъл.
Истината е, че Сорос и глобалната олигархия, просто не позволяват на Лондон на напусне. За Северна Ирландия са възможни много решения, в краен случай - може дори да се направи референдум, на който самата област да реши какво предпочита.
Но Северна Ирландия е перфектният инструмент, за да се провали Брекзитът и той да стане само формален.
Т.е. накратко - народът гласува, правителството обеща, но накрая Сорос реши...
В този смисъл, ще се радвам да свалим Бойко, но да знаете, че така няма да сме свалили Сорос. И той ще продължи да назначава следващите "бойковци" и да определя съдбата на България...

Добри Божилов
14.11.2018