Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Открих, че имам 16 лв. от масовата приватизация... За сметка на това Н.Банев има "Русалка" - пак от масовата приватизация...

Отскоро е пусната услуга на Централния депозитар и НАП, с която можеше да провериш какви акции имаш на твое име.
Реших да я използвам, и с гордост установих, че притежавам акции на стойност 16 лв. от "масовата приватизация".
При това, аз съм добре. Не съм вложил всичко във фондове, както направиха повечето българи. Влагах и директно в предприятия. Та някой левец сега имам там, но общо са 16 лв. Вие може би имате 8 или 5 дори.
На този фон, се очаква екстрадицията на Николай и Евгения Баневи от Франция. Било им неудобно в затвора - рядко се къпели, и ползвали едни и същи дрехи.
Е, това е дребно неудобство. Аз бих го изтърпял, ако в замяна ми дадат курортното селище "Русалка".
Което Банев придоби чрез фонда си, създаден за... масовата приватизация.
Припомняме "АКБ Форес", където с огромна кампания Банев събра 114 хиляди акционери с бонови книжки. Обещаваше нечуван бизнес, щял да се грижи за инвалидите и да печели от колички и производство на ортопедия.
След това, както проследи накратко историята му в."Банкеръ", се случи съвсем друго нещо.
Вместо чутовни печалби и добро управление, започна източване на придобитите с чужди бонови книжки предприятия. И защо ли не? Защо да влизат парите в АКБ, където все пак има акционери, като могат да идат при Банев? Нали той назначава директорите?
Цялата история на псевдо-лошо управление, а реално източване, води до това, че Банев с парите от боновите книжки придоби фабрики и заводи, които да пълнят собствените му сметки. Дори чуждите инвеститори, дали му 3 милиона долара за начален старт, не са си ги получили.
Историята е описана тук.
По-късно АКБ, вече преименуван на АКБ Корпорация, купува "Русалка".
Така парите от масовата приватизация на хиляди хора се превръщат в едра хотелска собственост на семейство Баневи.
А аз се радвам на 16 лв.
Е, както каза Тайсън Фюри, който дари 10 милиона на бедните, та както казва, нищо няма да отнеса в отвъдното, затова ще ги раздам сега.
А Банев като се изкъпе, и местните ни магистрати го пуснат на свобода (съмнявате ли се, че ще стане), та той може да направи същото. Да продаде "Русалка" и да нахрани бедните. Няма как да я отнесе в отвъдното.
На мен ми е по-лесно - 16 лв. по лесно се раздават... :)

Добри Божилов
05.12.2018

1 коментар:

  1. А моя милост,с боновата си книжка,реализира над 1000 лв.,разбира се без участие на "фондовете".В интерес на истината,продадох акции на едно и също дружество през 3 години,без"централния депозитар",да има отчитане на първата сделка?!Защо,не опитах пак,за пореден път?!По времето на лицето Ив.Кост.повечето акции,се сринаха няколко пъти(проверете)!Тогава,пропуснах приходи за още над 1000 лв.В други общества,заради тази финансова ситуация,това същество,веднага би било измерено(или подали оставка).8

    ОтговорИзтриване