Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Бойко, с "половин уста", каза, че трябва да излезем от ЕС... Истината с всеки ден ще става все по-нокаутираща...

Изобщо не се съмнявам в думите на премиера, че ЕС ни е притискал да приватизираме газопреносната система.
Сега друго ще говорят, ще се оправдават, вече наизлязоха "експерти" да обясняват. Защото знаят, че думата "приватизация" е отровна в България.
Но аз не се съмнявам в Бойко. Той каза ИСТИНАТА, защото всички я знаем. И тя е ИСТИНА, без значения, че я е казал патологичен лъжец като Премиера-Слънце!
Точно за това ни е натискал ЕС. Точно както ни застави да затворим АЕЦ-а, да приватизираме ЕРП-тата, да дадем на концесия водата, да разпродадем банките. Изобщо - собственост у нас да не остане, защото човекът със собственост е свободен, а онзи без собственост се нарича "роб".
ЕС е част от цялата система международни неолиберални организации, които налагат новия световен ред, наречен "корпокрация". Всичко да се приватизира. А кой ще го купи?
"Инвеститорите". Т.е. корпорациите.
Всичко да се концесионира. А кой?
"Инвеститорите". Т.е. корпорациите.
Човекът трябва да остане гол като пушка, и единственото му средство за препитание, да бъде работното място. Къде?
При "Инвеститорите". В корпорациите.
И като няма избор, корпорациите ще определят заплатата.
Изобщо, ама изобщо, не се съмнявам в думите на Бойко, и изобщо не вярвам на думите на разни енергийни форурмци, "специалисти", експерти и пр. Те също са на издръжка на неолибералния елит, и тяхна работа е да ни лъжат.
От гледна точка на корпорациите няма никаква разлика дали газопреносната система е разделена в 2 отделни министерства, или е в 1 министерство, чрез някакъв холдинг, наречен "БЕХ". И в двата случая би се изпълнявала обща държава политика.
Т.е. ЕС не е натискал за това, нито е натискал просто за "допускане на други ползващи тръбите".
ЕС е натискал именно за приватизация, за това монополът от държавен да стане частен, и да иде в ръцете на "инвеститорите". Точно както са ЧЕЗ и "Софийска вода". Ако приватизацията е манна небесна за корпорациите, то приватизацията на монопол е направо 9-ят кръг на Рая.
Точно това са искали подлите и крадливи европейци.
Но не се е случило. Съмнява ме героичната заслуга да е само на Бойко. Най-вероятно основната заслуга е на огромните протести, които изригнаха през 2013 г., и които могат да изригнат при сериозна промяна в цената на тока. Тя затова е и де факто замразена вече доста време.
Бойко се страхува от народа, помни как веднъж го свали, и се отдръпва. Същият този Бойко с голяма охота слугува на ЕС, и сега ще концесионира печелившото ни летище. Просто там няма достатъчно голяма съпротива, че да го свали. Но в енергетиката го е страх.
И какво следва - ЕС вижда, че не може да се приватизира нищо, и... глоба.
И вчера Бойко излезе и каза, че ще платят глобата, дори "договорили" да е не 300 милиона евро, а "само" 77 милиона.
Но колкото и да е, тази глоба е по същество изнудване. А думите на премиера означават, че реално трябва да мислим да излизаме от ЕС.
Първо - защото това е "първа" глоба, и ще има и още. Всяка година ще ни налагат по 77 милиона, ако не изпълним изискванията им.
Второ - защото глобите растат с времето. Ще са по-големи.
И трето - защото ако ЕС е система, в която те изнудват за нещо, под заплаха от "глоба", то очевидно трябва да сме пълни идиоти да стоим вътре.
Бойко с "половин уста", защото го е страх, но по същество каза, че трябва да излизаме от ЕС.
Защото подобни глоби ще стопят финансови смисъл да стоим вътре. А нали сме вътре, заради парите?
Но не е само това. ЕС иска да затвори и ТЕЦ-овете ни. И реално отлагане няма да има. Дори преди да са затворени, ни задължава да плащаме безумни цени за "парникови квоти". Които са безсмислица, при положение, че споразумението за намаляване на емисиите не е глобално. Какъв е смисълът да не се "пуши" в ЕС, като се "пуши" в Китай?
ЕС ни заставя да ползваме скъпи вятърни и фото-централи, спира новите газопроводи, ще блокира и "Белене".
Така фактически ще остави България без електричество. На тъмно. Не може "Белене", не може и ТЕЦ. Е какво остава? Перки на десеторна цена.
Но въпросът изобщо не се изчерпва само с енергетиката. ЕС налага подобни глоби и постоянен натиск навсякъде другаде. Просто защото той е машина за репресии.
Дори единствената по-сериозна полза, която имаме - единният пазар, и тя се преразглежда. Вярно е, спечелихме пазари в Европа и носим пари. Но виждате като се развием малко, като при камионите, и веднага някой посяга на този бизнес. Какъв ти единен пазар, парите са на този, който ги заграби - чрез чиновничество и регулации. А камионите са 15% от БВП.
Истината е, че изтича времето на малките "захарчета", с които ни подлъгаха да влезем в ЕС. Фондове, които на хартия са много, но реално бюрокрацията ни пречи да ползваме. Свободен пазар, който е свободен, само докато им е изгодно. Свободно движение на хора. Ама без Шенген - там не може. Малки сладости, за да влезем, и след това да ни одерат.
Но ползите от тези примамки изчезват. Постепенно капанът "щраква". И ударите по нас ще бъдат все по-тежки и по-нокаутиращи.
Излизането ни от ЕС е неминуемо, но само от нас зависи колко бързо ще го осъзнаем, т.е. колко по-малки щети от пребиваването ще претърпим.
А щом и слугата на ЕС Бойко вече с недомлъвки го казва, значи работата е неспасяема...

Добри Божилов
19.12.2018

Няма коментари:

Публикуване на коментар