Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Защо няма да ида в полицията да свидетелствам за проблеми в гетата? Защото те ги знаят, но аз им трябвам за виновник, че няма да свършат нищо...

Преди няколко дни подадох сигнал до МВР и ДАЗД за това, че има проблеми и рискове за децата в ромските квартали.
Те, разбира се, нищо няма да предприемат, а вместо това се опитват да ме въвлекат в тежка бюрократична процедура по даване на обяснения, свидетелстване и пр.
Аз отказвам да влизам в това. Сигналът е единственото задължение на ЕВРОПЕЙСКИЯ гражданин, аз съм го и изпълнил.
Ясно е, че нищо няма да направят, а работата им е да намерят оправдание за това, и оправданието трябва да е гражданинът, подал сигнала, че не е достатъчно активен.
Ето отговорът ми, като са заличени имената. Първото писмо е до министъра, второто до инспектора: 

Уважаеми г-н Министър,

Високо ценя опита ви да потулите сигнала ми като го препратите на дребен районен инспектор. Който да ме въвлече в едни глупости като „даване на показания“, попълване на едни глупави старинни бланки на ръка и пр.
Пиша ви това писмо, за да ви уведомя, че Вашият служител (ХХХХХ) не носи отговорност за малоумията на държавната политика, която Вие провеждате.
АЗ ОТКАЗАХ ДА СЕ ЯВЯ ПРИ НЕЯ, защото отказвам да участвам в подобен маскарад, предназначен единствено да не се прави нищо.
Задължението на гражданина е да ПОДАДЕ СИГНАЛ. След това работата той повече няма. Ваша работа – с вашите агенти, камери, патрули, СРС, експерти, вещи лица и пр., е да проверите и установите случая.
Вместо това вашата проверка се изчерпва се един разпит на подалия сигнала, той трябва да ви даде всички факти, да е основен свидетел (което е опасно) и изобщо той трябва да свърши цялата работа, която вие не вършите. И той като той НЯМА КАК ДА Я СВЪРШИ, случаят се закрива, няма достатъчно данни и НИЩО НЕ СЕ ПРАВИ.
Аз съм европейски гражданин, изпълнил съм дълга си, и съм подал сигнала. Моля не ме занимавайте с вашата работа, а вместо това вземете я свършете. Разбира се, реалист съм, и не очаквам нищо повече от вас, освен да си пишем едни писма помежду си, може някой да звънне един телефон, да направим някой разпит. Знам, че нищо няма да стане, просто се надявам…

Прилагам отговора, който пратих до ХХХХХ…
Той, заедно и с настоящото писмо до вас, ще бъдат отново качени на блога ми, за да гледат хората пародията, в която се е превърнала нашата страна…

С уважение: Добри Божилов
--------------------
Писмо до инспектора...

Уважаема г-жо ХХХХ,

Фактът, че ми пращате това писмо от личния си мейл илюстрира впечатляващия упадък на българските правоохранителни органи.
Все пак, по-важна е същността.
Задължението на гражданин, подал сигнал, се ограничава до самия сигнал. Което и аз съм направил. От тук нататък, аз НЯМАМ НИКАКВА РАБОТА ПОВЕЧЕ, ВСИЧКО Е ВЪВ ВАШИ РЪЦЕ.
Тъй като обаче, целта на държавната администрация е да потулва подобни проблеми, то се налага да се измисли процедура, която да откаже човек изобщо да подава сигнали, или ако подаде – той да излезе виновен, че нищо не е станало.
Ето сега, аз ще съм виновен, защото вие очаквате от мен да дойда при вас, да пиша (на ръка) един идиотски обяснения, да бъда „свидетел“, ще ми задавате въпроси за „конкретни случаи“ (не мога да посоча), „кога“ (не мога да посоча), „видя ли лично“ (не мога да посоча) и пр.
След като всичко това стане факт, вие ще установите, че няма достатъчно данни да се продължава по този случай и ще го прекратите.
Не защото не знаете, че проблем има, а защото системата е такава, че ви нарежда да „няма проблем“, а процедурата по „сигнала“ е такава, че да отврати всеки гражданин.
Простете, но аз мисля като европеец, и за мен „СИГНАЛ“ означава това, което съм направил – казал съм ви къде може да има проблем, насочил съм ви. От тук нататък е ВАША работа да установите всичко и да вземете мерки. Вие сте полиция, вас властта ви закриля, имате ресурси, вещи лица, камери, коли, агенти, с които да проверите. ТОВА Е ВАША РАБОТА. Вие не зависите от 1 свидетел (в мое лице), нито аз имам намерение да се въвличам в това, което е и опасно (нали няма да отречете, че да си свидетел у нас е опасно).
Но да оставим настрана „свидетеля“. Аз съм подал СИГНАЛ. Това е. Ако искате работете по него, ако не искате, не работете. Мога да разширя сигнала, че се отнася и до други ромски квартали. Преди години съм минавал и през Столипиново, и там е същото. През някои квартали на София дори с кола не смея да мина. Наобикалят те едни безпризорни деца, дето ще те убият. Остави това, но може да прегазиш някое случайно и да го „лежиш“ после.
Но едва ли има нужда да ви описвам това, което знаете.
Пиша ви, за да ви кажа, че съм ЕВРОПЕЕЦ, а не тоталитарен поданик, който пише обяснение на едни старинни бланки, губи си времето в безсмислици, и накрая той е виновен, че не е бил достатъчно добър свидетел. Аз съм ЕВРОПЕЕЦ, и съм си изпълнил задължението. Всеки германец или австриец това би направил. Сигнал и нищо повече. Може да стане дори по телефона.
Честно казано, съжалявам ви. Онези отгоре, са препратили на вас да потулите въпроса, просто защото нищо друго не може да се направи. Вие много добре знаете истинността на написаното в сигнала, проверявали сте го стотици пъти, и накрая нищо не е станало.
Все пак, ако решите да направите нещо, и ако е възможно да направите нещо, пожелавам ви успех…
А рекламата по радиото „подавайте сигнали“ е глупава. Смисълът на сигнала ми беше да го докажа за пореден път. Смешни сме наистина…
Ще публикувам и този си отговор в блога си, като залича името ви, което е вид лични данни…

С уважение: Добри Божилов
18.01.2019

Няма коментари:

Публикуване на коментар