Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

По-абсурден от "данъка-телевизор" е единствено данъкът за "миене на зъби" от времето на турското робство...

https://www.helikon.bg/217729-%D0%97%D0%B0%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0.html
Писателят Добри Божилов, известен с бестселъра на тази година "Задругата", направи интересен коментар относно готвения "данък-телевизор".
Публикуваме го без редакции:
"За онези от вас, които не следят групите с българите в чужбина, да им кажа коя е една от най-обсъжданите теми в Германия.
Тя е: "Как да се отървем от идиотщината, наречена "данък-телевизор"?"
Да, нашите събратя там са се напарили от безумно плащане, което се събира, веднага след като се нанесеш някъде да живееш. Няма значение имаш ли телевизор, и дали гледаш държавните медии (за които той се събира). Получаваш писмо още първия месец. И няма отърване.
Българите, разбира се, много малко изобщо гледат телевизия в Германия, а още по-малко - държавната. Но си плащат.
Всъщност, тази идиотщина се мери по абсурдизъм единствено с "данъка миене на зъби" от времето на турското робство. Това е било част от гаврите с народа ни. Като дойде турчин в дома ти, си длъжен да го храниш и поиш безплатно. Но накрая - дори си длъжен да му платиш данък, за това, че трябвало да си мие зъбите, след като е ял при теб. По турско време, в най-тъмните времена, е имало около 80 различни вида налози. В момента уверено вървим в тази посока...
Данъкът "телевизор" е чисто увеличаване на данъците, защото не се предвижда никакво намаляване някъде другаде. От този данък медиите няма да станат по-независими, защото той отново се събира от държавата, и отново тя назначава директори. И отново "външните продукции" ще са основното източване - точно както сега става с парите от бюджета.
Резултатът от краденето в националните медии е такъв, че фактически почти никой вече не ги гледа. Не само националните частни, но и доста от "кабеларките" имат повече аудитория от БНТ.
И така - ще плащаме за нищо.
Т.е. ще плащаме на ГЕРБ за още малко герберски джобове..."

Добри Божилов, писател
автор на "Задругата"

Няма коментари:

Публикуване на коментар