Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Само религия ли е протестантството? Или как евангелистите участваха в преврата срещу Ево Моралес в Боливия...

Тази глава от "Протестантската напаст" трябваше да е друга, но събитията просто поднесоха "дар Божи", с който отново да покажем измамната същност на тази псевдо-религия.
През ноември 2019 г. бе извършен полу-военен преврат в Боливия. Срещу току-що преизбрания с повече от 10% преднина Ево Моралес.
Всичко в този преврат е ясно - участва Американското посолство, свързаните с него НПО-та, правят се дирижирани протести, пускат се насилници (футболни агитки и други подобни), които да всяват хаос, и пр.
Но...
Стигаме до интересното.
В бунта срещу Моралес се включиха и... Боливийските евангелисти. Протестантските черкви.
Нали са само религия? Нали нямат връзка с политиката?
Нямат, но по нареждане от "посолството" бързо се превърнаха във важен политически фактор.
Боливийските протестанти са повече от българските - те са 16-19% от населението. Създадени са по същия начин като нашите - с наливане на пари от САЩ, пращане на пастори, строежи на сгради, ежеседмични формално свободни, но де-факто - задължителни проповеди, определени пропагандни PR акции и пр.
В решителния момент обаче се вижда за какво служат тези "църкви". По заповед на Чичо Сам, който стои зад практически всички преврати в Южна Америка в последните 100 години, та по негова заповед, изведнъж... евангелисто-протестантите се включиха в преврата.
Ама той Исус не беше ли казал "Отдайте кесаревото кесарю и Божието - Богу..."? И като го питаха той цар на юдеите ли е, и признава ли императора на Рим, отговорил бе: "Моето царство е на Небето, а не на Земята..."
Църквите във всяка съвременна държава са отделени от властта, така е дори в САЩ.
Но "изведнъж" протестантските църкви в Боливия се оказаха политически фактор и се включиха не просто в политиката, а в една от най-крайните и форми - държавен преврат.
Преди време един човек, който чете тази ми книга, докато я пускахме глава по глава в Интернет, ми каза следното:
"Веднъж питах едни протестанти, те българи ли са, патриоти ли са. И те казаха "Да". Но като ги питах, ако утре САЩ нападнат България, те на чия страна ще са, и получих... мълчание. Не отговориха..."
Тогава не отдадох голямо значение на това, в крайна сметка може не всички протестанти да мислят така. Но като гледам какво става в Боливия, стигам до извода, че една от целите на протестантските псевдо-черкви, е именно в решителен момент да вземат страната на Врага! Може да не го направят всички протестанти, но всеки протестант-българин, който успеят да откъснат от българската кауза, ще им е от полза.
Примерът с Боливия е очевиден.
У нас протестантите все още не са 16%. Всъщност, те са около 1%. Но ако не се научим навреме, и не им отворим очите, един ден може да платим висока цена. Американците ще постигнат целите си, дори като не воюват и не проливат своя кръв. А като настроят едни българи срещу други.
Това са фактите, всеки има право да мисли по тях, не налагам мнението си никому...

поп Добри,
Борец в всякакви демони и ереси

Няма коментари:

Публикуване на коментар