Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Вместо да арестува Бойко, Гешев се захвана да търси "държавна измяна" у Президента...


Държавата ни е абсолютна гавра и гротеска. Днес главният прокурор поиска от Конституционния съд тълкувание на въпроса какво значи "държавна измяна", съотнесена към... Президента на Републиката.
Това е абсолютно пълна идиотщина, на фона на зариването на държавата с боклук и на водната криза, за която виновниците се отърваха с един арестуван министър, при това - от експертната квота. В същото време основният виновник - Бойко Борисов, и министърката на МРРБ, стоят недосегаеми.
Към настоящия момент няма никакво действие на Президента, което хипотетично да може да се тълкува като "държавна измяна", за да се занимава държавата с това. Освен всичко друго, държавната измяна не е работа на главния прокурор, а на Народното събрание. То единствено може да повдигне обвинение на Президента с мнозинство от 2/3 от всички депутати. Главният прокурор няма никакво отношение тук.
Ако след подобно обвинение, Конституционният съд го намери за виновен, го отстранява от поста. След това държавният глава вече няма имунитет и може да бъде разследван като всеки друг гражданин - по съответните разпоредби на НК.
Но никой друг, извън Парламента, не може да обвинява Президента, което прави наплуването на Гешев в това пространство брутален опит за натиск над Радев, и отклоняване на вниманието.
Самозабравилият се нововоизлюпен главен прокурор, над който стои само Господ, и е абсолютно безконтролна фигура, очевидно се опитва да изпълни тежка политическа поръчка. Вместо да прибере Бойко, който лично е виновен за Перник, защото е забавил режима на водата, та да не загуби изборите, се измисля нов скандал и Президентът се появява на прицела на медиите.
Накратко - олигархията се опитва да опази властта си. Което е доста съмнителна цел, с оглед на пълния погром, до който докара държавата. Дори никой да не я бута, тя сама се сваля, и системите на държавата гърмят една след друга, без каквато и да било намеса от Радев, опозиция и пр.
Теоретично, Конституционният съд може да допише Конституцията, с цел да създаде механизъм за прокурорска атака срещу президента. Това не еднократно се е случвало. Но и да отстранят Радев, шансовете им да отстранят и нарастващата гневна тълпа на улицата, са минимални, и стават все по-малки...
С циркове, клоудади и компромати, единствено се печели малко време, но се се променя същността на провала. И на последващото наказание за него...

Добри Божилов, писател
27.01.2020

1 коментар:

  1. Сюлейман, Ленчето Крадливата, Харизанов Невинният, Агент Рудолф, Агент Албърт…..всички на краварска хранилка.

    Държавна измяна. Кой точно?
    Здравейте, колониалисти. Как се чувствате като протектгорат на Съединените американски щати? Днес разбрахме, че Гешев, след като си хвана руски шпиони, е носочил поглед към Президента Радев. Питал в Конституционния съд може ли Президентът да бъде разследван за държавна измяна и какъв е имунитетът му. САЩ вече не търпят инакомислещи. Думите „Русия“, „руснаци“, „Освобождение“ стават забранени на територията, управлявана от тях. Не се допуска българите да имат друго мнение освен това, формирано във Вашингтон.
    А сега и Президента. С какво им пречи? От десетилетия президентската институция е с орязани драстично правомощия. С изказванията си? Надали. Пречи им с истината. Не истината на БСП, на патритотите или на олигархични кръгове. А с истината на българите, която всеки българин вижда, но не смее да каже на глас. Президентът Радев посочва каква е реалността в държавата. Посочва грешките и пролемите. И дори и това не е.
    Истината е, че за Президента гласуваха над два милиона българи. Два милиона, които не бяха съгласни с управлението на ГЕРБ. Които не бяха съгласни със статуквото. Които не бяха съгласни с това, в което ни превръщат. Два милиона, които са зад Президента си. Нашият Президент, на българите. А не назначен от чужбина. И който спечели въпреки изборните манипулации, а не заради тях както го правят управляващите.
    Това ги притеснява. Защото той е последната бариера пред абсолютната диктатура. Защото не го е страх да се различава от общия хор на славещите управлението на ГМР. И защото за разлика от тях, хората го обичат. Затова е заплаха.
    И да попитам Избрания Гешев дали се сеща за чл.103 от Наказателния кодекс. И ако се сеща, мисли ли, че някои от правителството могат да бъдат подведени под него? Как се нарича деянието, при което се поставят в услуга на чужда държава и вреда на Република България? Как се нарича деянието, при което на крака докладват в американското посолство? Как се нарича, когато осведомяват чужди държави за енергетиката и отбраната ни. Как се нарича, когато се съгласяват с решението на чужда държава да ни забранява икономически изгодни проекти? Да, нарича се държавна измяна. Но трябва да насочи погледа си другаде…

    Всички знаем как беше избран Гешев. Всички знаем за натиска върху съдии и ВСС. Всички виждаме на какво прилича. Искат да ни смачкат. Да ни прогонят. Унищожават ни – политик по политик, общественик по общественик, съдия по съдия, адвокат по адвокат, българин по българин. Искат да се смирим или да се махнем, да избягаме от тази земя, която вече са я спазарили.
    Националните предатели всички ги знаем. И те ще бъдат съдени и осъдени. Всички знаем какво казва Левски за предателите!

    Елена Гунчева

    ОтговорИзтриване