Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Каква катастрофа предстои в света, та се наложи да измислят посредствен вирус, за да я оправдаят...?

Истерията с корона-вируса, който вече не един доктор каза, че не се различава по риск сериозно от грип, поставя въпроси, които са далеч отвъд самия вирус.
Защо от една посредствена заплаха се получи подобна истерия, която вече увлича, акциите, цените на петрола, авиокомпаниите, и дори вървим към глобална рецесия?
Възможните отговори на този въпрос са два.
Възможно е корона-истерията да е продукт на новите медии и социални мрежи, които не могат да се контролират, и са способни да създадат лавина от слухове, фалшиви новини и манипулации, които да паникьосат населението. 
Това изобщо не е изключено, но ако се видят останалите обстоятелства, то изглежда по-малко вероятно.
Защо?
Защото едно са фейковете и статусите във Фейсбук, а друго са действията на държавите, както и тяхната информационна кампания. Ако останат само фейковете, а правителствата успокояват, вадят истинските данни, и не въвеждат поголовни карантини, тогава правителствата биха действали в посока на затихване на случая.
Но те правят точно обратното. Китай приложи почти военни мерки, които се отразяваха на живо по телевизията. Последва истерия, дори на високо държавно ниво, свръх реакция, та дори дефицити на маски и препарати за дезинфекция.
Т.е. с действията си, правителствата участват в насъскването на истерията.
Има някои изключения. Доналд Тръмп няколко пъти опита да говори разумно. Макрон каза "да не прекаляваме". Има такива плахи опити за противодействие, но въпреки тях, дори САЩ и Франция - с останалите си действия, паникьосват света.
Защо се прави всичко това?
Така стигаме до втората и по-вероятна версия - има друг проблем в света, който ще изригне, и му измислят причина.
Това, че светът е в икономически хаос отдавна е известно. Цялата икономика отиде в Китай, а западните общества се крепят на заеми. Дълговият балон все някога ще се пукне, и ще последва драстичен еднократен спад в жизненото равнище. Различните прогнози сочат между 3 и 4 пъти обедняване.
Дълговете са гигантски. САЩ имат над 100% от БВП. Япония има над 220%. Италия е 130%. Дори Германия - като "отличник", е с 80-90%.
Рухне ли икономиката, някой трябва да е виновен. Вирусът е идеалният за това. Населението мисли плоско, няма да се вгледа и да търси реалната причина.
Светът обаче има и политически проблеми. Неовладяемата раждаемост в Третия свят води до ново Велико преселение на народите. То не може да бъде спряно, нито пък развитият свят може да поеме бързо толкова много хора. В резултат - войни, падащи режими, нови стени, граници, сблъсъци. Западните общества вече са мулти-културни, но не интегрирани в едно цяло. Това е нещо от типа на Ливан, а Ливан периодично стига до вътрешни граждански войни.
И на трето място - светът има и вътрешни проблеми, свързани с дискредитацията на старите ценности. Въвеждат се нови култури, основани на хомосексуализъм, джендъризъм, педофилия и пр. Те се сблъскват със старите културни институти на здравото консервативно общество. Това води до нарастващо напрежение.
Накратко - хаосът в света е пълен, и трябва да започне преподреждане. А преди това - трябва да се хвърли вината върху някой.
Върху един вирус, от който 85% от заразените изобщо не разбират, че са заразени. Останалите 15% повечето го минават като грип, и едва 3-4% от тези 15%, са смъртни случаи - предимно болни от други болести хора.
Вирус, който няма да нанесе сериозни здравни щети, но е идеален спусък за започнат да падат плочките от доминото на гигантските други проблеми, които имаме.
Дали е това, или просто новите медии сътвориха "фейк"-балон?
Дали има значение всъщност? Резултатът ще е един и същи...

Добри Божилов, писател
"Заветът"
11.03.2020

Няма коментари:

Публикуване на коментар