Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Нито управляващи, нито опозиция посочват главния проблем - ние сме ОТВОРЕНА икономика, и сме силно зависими от капризите на глобализма...

Нито управляващи, нито опозиция посочват с пръст главния проблем - това че сме ОТВОРЕНА икономика и сме силно зависими от капризите на глобалнияте пазари. БСП не предлага решение. Тя предлага запазване на това статукво и някакъв вид преразпределение на бюджета.
Но бюждетът ще НАМАЛЯВА, защото глобалните пазари са в крах, а с тях и икономиката ни, която плаща данъци.
Гвоздеят на проблема е ОТВОРЕНАТА икономика. Трябва да се откажем от нея, и лека полека да започнем да градим затворена. Само така нашето благосъстояние ще си зависи от самите нас, няма да имаме нужда от заеми, и каквото ожънем, това ще ядем.
В момента, глобалните пазари, дори не ни дават да "жънем". Живне ли нещо селското стопанство, веднага го заливат от дъмпингов субсидиран внос. И го убиват.
И във всичко е така.
"Язаки" изгони 4000 човека за 1 ден. Дали би се случило, ако тези хора произвеждаха коли за българския пазар? И той бе затворен за внос?
Автархията е единственото решение, но в момента нито БСП, нито ГЕРБ, нито дори алтернативните партии, предлагат подобно нещо.
Всички гледат към ЕС и НАТО, с надежда "нещо някак да се оправи". Няма да се оправи. ЕС е мъртъв, защото всички очакват ЕС да ги оправи. А какво е ЕС? Пак тия същите "всички"... Идиотията на глобализма е неспасяаема...

Добри Божилов, писател
05.04.2020

Няма коментари:

Публикуване на коментар