Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Идва 4-ти мандат на Мутрите... Този път ще ни го сготвят Радев и Нинова... Разделението прави силата (му)...

Основната причина абсурдът "Бойко Борисов" изобщо някога да е съществувал, винаги е била разделението. Винаги, абсолютно винаги, дори на първите му избори, е имало огромно мнозинство срещу него. Напоследък това мнозинство достига вече космическите 75%. И винаги... нещо става, другите се скарват, а Тиквоний триумфира стъпил върху главите им.

Казвам това, защотот отново по този път вървим. И ще я докараме до 4-ти мандат на Мутрата. Въпреки протестите, и въпреки очаквания гигантски вот срещу него.

Днешните герои с "голямо его" и "краткосрочна мисъл", са Корнелия Нинова и Румен Радев. Абсолютно забравете за журналиста Стоил Рошкев, който пуснал няколко реплики, за които после се извини. Той всъщност има най-достойно отношение от всички.

Което очевидно липсва у Радев и Нинова.

БСП и Президентът са скарани. И доста доста сериозно. И то - без Борисов дори да си е мръднал пръста. Винаги така става - малките джуджета около него, с голямо его, до това водят.

БСП, без моралната подкрепа на Президента, трудно ще вземе властта. От друга страна - Президентът, без БСП, трудно ще вземе втори мандат, макар и да не е възможно.

А най-малкото, от което имаме нужда сега, е ГЕРБ да вземе пореден мандат, а после - и Президент да стане я Тиквоний, я някой като Плевнелиев.

И това изцяло по заслуга на собствената ни глупост.

Всичко случващото се в момента е пълен абсурд. Началникът на кабинета на Радев - Калоян Методиев, напусна изненадващо, точно когато се надявахме на оставка на Тиквоний. Вместо нужната оставка, се получи някакъв вид поражение при Президента. Процедурата бе пълна глупост. Ако са искали да се разделят, трябваше да измислят някакъв нов пост на Методиев - например посланик някъде. А не така публично, и като триумф на Борисов.

Но проблемът очевидно е бил много голям, назрявал е отдавна, и накрая просто напрежението между "Позитано" и "Дондуков-2" е изригнало неуправляемо. В ущърб на всички нас.

Случващото се в момента е по-вредно дори от подривната дейност на герберите в БСП, обединени около Сергей Станишев. Които натресоха лидера на ПЕС в листите за евроизборите, и провалиха сигурна победа.

Сега Нинова и Радев правят същото, в много по-големи мащаби.

Народът из социалните мрежи е екстремно гневен. Хората нападат Нинова, и казват, че "уважават Президента", който единствен се бори с мутрите. А позицията на БСП изглежда като съглашателска с Диктатора.

Но има и обратна част, които считат, че заслугите на Нинова срещу Борисов са много по-големи, и по-последователни в годините, от тези на Радев. И заемат нейна страна.

Резултатът - две групи противници на Борисов, започнаха престрелка (макар и лека засега) помежду си.

Междувременно, от ситуацията се възползват от Градската десница и Цветан Цветанов, които взеха да гравитират около Президента, и да го изкарват едва ли не "десен". Разбира се, подобна замяна е супер неизгодна за Радев. ДБ и РБ общо имат не повече от една четвърт от гласовете на БСП. А у нас консервативният електорат, и военните, традиционно са леви. Т.е. Радев има нужда от БСП.

Но и БСП има нужда от Радев - единствената държавна институция, извън контрола на мафията. А и президент с висок рейтинг, с отлични шансове за втори мандат.

Единственото, което може да навреди, е разделение. Това е единствената от милион опции, в полза на ГЕРБ. И точно тя се случва...

Нека припомним, тази безпросветна, проста и корумпирана мутра как дойде.

Първо - тя взе едни избори с рекордно малко гласове. Щеше да има под 100 депутата. Но БСП с някакви изборни промени и псевдо-мажоритарни кандидати, им подари още 17 мандата. Буквално им ги подари. Дори това обаче не стигаше за мнозинство. И тогава - тия дето се клеха срещу Бойко Борисов - градската десница, го подкрепиха. Те му дадоха мандата. Заедно с Яне Янев, който пък се кле, че ще "Уволнява Бойко Борисов".

През 2014 г. същото се повтори с "Реформаторския блок", с част от левицата, под името АБВ, и с Патриотите неофициално. И те се клеха, че ще са срещу мутрите, а накрая се продадоха за 6 министерски кресла.

През 2017 г. дойде ред на Патриотите - вече открито. След кампания, в която тежко хулиха Борисов, те се прегърнаха с него.

А изборите, които избраха Плевнелиев, освен фалшиви, бяха и с поддръжката на десницата, срещу "комунистите". Още тогава можеше да падне ГЕРБ.

Резултатът от тази серия национални предателства е, че Тиквоний ни управлява вече 11-та година - повече от Стефан Стамболов, и отстъпва единствено на цар Борис III и Тодор Живков. Това е най-великият политик, който успяхме да измислим...

И през цялото това време, народът гласува чинно, и последователно - СРЕЩУ Борисов. За различни партии, които са СРЕЩУ НЕГО. В добавка гласува и на няколко референдума, отново СРЕЩУ него. Първият беше този за АЕЦ "Белене". Последният - за електронните избори.

И въпреки всичко - Той още си е тук. Подхилква ни се, брои кюлчета и евра, върти си любовниците - някои от тях в Барселона, и ни презира...

Сега сме на път идеята да бъде провалена и от най-големия му съперник - БСП, плюс Радев. Да, аз ги приемат като едно, и те едно трябва да бъдат. Защото ако са нещо друго, самото това "друго" губи смисъл. Всичко отива пак при мутрите.

Сега червените, и Президентът, ще подпишат нов мандат. 4-ти по ред...

Призовавам това да не се случва, да се опомним къде се намираме, и да видим ясно ГОЛЯМАТА ЗАПЛАХА. Пред нея, всичко друго са дреболии и безсмислици...

Нека не оставим отново малкото камъче да обърне колата на България, и да пусне по дупчестите и пътища, разнебитената на каруца на фермера с тиквите... Нека не го допуснем...


Добри Божилов, писател

"Задругата", "Заветът"

17.12.2020

Няма коментари:

Публикуване на коментар