Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Пачките на ГЕРБ на пълни обороти: След Радев и Нинова, и "Отровното трио" се разцепи...


Всички възможни противници на ГЕРБ ще се разцепят. Накрая ще имаме един ГЕРБ, и 288 лилипута около него, които го мразят, но правят най-важното за него - да са разделени, слаби, и скарани.

Тази ранна утрин, към разкола се присъедини един от символите на съпротивата - Отровното трио. Скулпторът Велислав Минеков обяви, че напуска, ако до 23.12 не се постигне "обединение". Тезата му е оксиморон. Излиза, че ако до някаква дата няма пълно обединение, и той се включва в разединението.

Факт е, че силите срещу Диктатора са разнородни. Мая Манолова е по-скоро лява. Градската десница са по-скоро десни. Слави Трифонов е партия от разнороден тип, обединяваща всякакви. Т.е. условно можем да я поставим в "центъра". Отровното трио е много близко до формата на Слави, с тази разлика, че той е "чалгар", а те са по-възпитани. Но универсалният центристко-универсален формат на "триото", реално го поставя точно там. Всъщност, триото и Трифонов, заедно, приличат много на ранния ГЕРБ - докато беше в опозиция. Популистка партия, която "обединява целия народ срещу Злото".

Разликата обаче е, че ГЕРБ успя да го направи, и увлече масите. Те още не знаеха, че ГЕРБ е всъщност Злото.

Сегашните изобщо не могат да се справят с най-важната си задача - да са единни.

Да, те са различни, но различни бяха и всички джуджета през 90-те години в Словакия. Когато властваше техния "Бойко" - Владимир Мечиар. И успяха да се обединят, и дори 2 мандата изкараха така, за да се отърват от Мечиар.

Нашите ще се изпокарат. Въпросът с жертвите на комунизма, и с честването на Вапцаров, е по-важен от кюлчетата и еврата в чекмеджетата. Въпросът, че Трифонов е чалгар, и обича Русия, е непоносим на реститутската общност, въпреки че тя самата също ненавижда Борисов - много повече от Русия.

Отровното трио изглеждаше единно поне самото то. Вътре ясно се виждаха разнородни сили, но поне даваха пример за единство - как трябва различните да сме заедно. Това звучеше дори от трибуната на митингите. Всъщност, звучи дори сега, защото протестите продължават.

И сега - Минеков като обиден интелектуалец, се оттегля. В името на... единството, той се оттегля.

Това е пълен абсурд. Би могъл да призове за всичко останало, без да обявава "умора" и "оттегляне".

Погромът е пълен, и очевидно се дължи на активността на службите, и на парите на ГЕРБ. Кой точно е взел пари, и кой е виновен, трудно може да се каже. Не е ясно кой е "къртицата". Но резултатът е идеален за ГЕРБ.

Това се добавя към другия основен разкол - този между Нинова и Радев. Те двамата откровено ни тласкат към 4-ти мандат на мутрите.

Всичко сякащ се нарежда идеално.

А Пеевски, Гешев и Диктатора - те си броят кюлчетата и еврата... 

 

Добри Божилов, писател

"Задругата", "Заветът"

17.12.2020

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар