Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Европарламентът 11 години не може да види корумпирана Мутра в България, а се събра за часове за Навални...

"Девети"  от Добри Божилов

Още днес - буквално часове, след ареста на Алексей Навални, вече имаме извънредно заседание на Европейския парламент. Ще обсъждат изключително тежката и важна ситуация с един човек, който сам отиде в Москва, в очевидна провокация, след като поне един милион пъти бе предупреден, че ще бъде арестуван.

В същото време, същият този - много загрижен за върховенството на закона и човешките права, парламент, вече 11 години не може да забележи една откровена диктатура вътре в рамките на самия ЕС. Не може да забележи проста до дъното на душата си Мутра, която краде като разпрана, съсипва бизнеси и работни места, и прогони вече 1 милион души в чужбина. Да, това е тъжната статистика - половината от всички тези 2 милиона емигранти, са избягали по времето на Бойко Борисов.

Европарламентът не може да забележи кюлчета злато и милиони евра в чекмеджета. Не забелязва 5 милиона евро мръсни пари, с абсолютно недоказан произход, които "кацнаха" в Барселона. Не забелязва краденето на милиарди дори Еврофондове! Да, крадени техните пари - и това не вижда. Не вижда дори очевидните връзки на нашия диктатор с подземния свят, закрилата на трафика на мигранти и търговията с наркотици.

За всичко това Европарламентът е съвсем сляп. Дори когато някой опита да повдигне въпроса, както направиха няколко депутати, тогава започва едно затъване в безкрайни бюрократични процедури, разследвания, изслушвания, и какви ли не глупости, които до нищо не водят. И накрая - Европарламентът е сляп, и не взема мерки дори при подигавка със самия Европарламент  - Борисов и Гешев бяха извикани да бъдат разпитани, и... не отидоха. Дори тази гавра не се вижда.

В същото време - един руски провокатор демонстративно се връща в Москва, естествено - арестуват го, защото има влязла в сила присъда, и е нарушил изпитателния период (със заминаването си в чужбина), и на мига - "тежки репресии" от Путин, искаме нови санкции, Русия е тиранична държава.

Тук бих задал въпроса, какво стана с отравянето на Навални? Нали Путин беше опитал да го убие? Ако Навални вярваше в това, а то не беше поредната пропагандна измислица, щеше ли да иде сам в Москва? В леговището на "звяра"?

Очевидно "отравянето" е същата лъжа като тази новата, дето сега ни сервират. Създават измислен фалшив мъченик, за да започне нова серия от охулвания и атаки срещу Русия.

Между другото, Джулиан Асандж стои в ареста във Великобритания със сходно обвинение - нарушил е гаранцията си като е избягал преди години в посолството на Еквадор. И за това, а дори не за влязла в сила присъда, го държат в ареста. Но Европарламентът и "бъкел" не обелва...

ЕС няма нужда от Русия, нито от външен враг, за да бъде съсипан. Той сам се съсипва с двойни стандарти и лицемерие, които дори не се опитва да прикрива. Хората ги виждат, и се отвращават.

А корупцията в ЕС, и поддържането на местни олигархични сатрапи като Борисов, Гешев и Доган, това изяжда съюза отвътре. До сега няма случай в историята, корупцията да е помогнала нещо на някой проект. Тя винаги го подрива и разяжда. И дори да е в малка страна, тя сее зараза, дава лош пример, и се пренася и другаде. Може би самият символ на това разложение е, че Бойко се включи в защитата на Навални срещу "диктатурата"... :) По-голяма пародия от това трудно може да се измисли... :)

А Русия? Русия, да ви кажа, изобщо не се интересува от ЕС. Истината е, че ЕС е зависим от Русия, а не тя от него. Руската икономика вече е самодостатъчна, може да си произвежда почти всичко. И си има изобилие от ресурси. А каквото не може, си го внася от Азия, която като производител отдавна е задминала Европа. Последната, от своя страна, се задъхва от липса на енергия и суровини. И се чуди от къде да си ги набави. А стоките ѝ не са конкурентни, и губи износ, и цели индустрии.

Така че - мнението на ЕС за Навални, е един смешен хленч, от който Путин може само да се забавлява. А самият Навални е за наградата "Идиот на годината". Сега ще си излежи поне част от присъдата, ако има "добро поведение", и цялата - ако няма. Може да се разходи и до Сибир, подобно на Ходорковски. 

И всичко това защо? Заради глуповатата вяра, че от Европа нещо зависи, и като се направи на "жертва" и на "герой", ще го измъкнат, та и ще го изстрелят във властта в Русия. 

Който е глупав, нека мине един Сибирски университет - ще му е полезно...

А ние тук - дето протестираме вече 9 месеца? Добре е да си отворим очите, да забравим илюзиите, и да спрем да разчитаме на Брюксел. И да си спомним, че народът се справя със сатрапите си не със съюзници, "международни институции" и НПО-та. А с нещо много по просто - здрави и тежки сопи... 

 

Добри Божилов, писател

"Девети", "Задругата", "Заветът"

19.01.2021

Няма коментари:

Публикуване на коментар