Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Колективният имунитет на Мангъра се задейства.... Изпревари с малко ваксината и славата за Щаба 🙂

С разлика от един-два месеца, може би дори само седмици, колективният имунитет на доц.Мангъров изпревари добре замислената операция, да се припише преборването с корона-вируса на правителството. Точно преди изборите.

Видно от доста устойчива вече тенденция, вирусът е в спад. И то драстичен.

Това не може да се дължи на друго, освен на колективния имунитет, за който говори и доц.Мангъров. До момента ваксинирането има символичен размер, а нито един човек не е минал втората инжекция, след която се очаква този тип "ваксинационен имунитет". А вирусът вече се предава.

Реално не се очаква да сме минали дори 5% ваксинирани до средата на годината. А за стаден имунитет трябват 70% - ваксинирани или преболедували.

Не е реалистично да се говори и, че мерките са ограничили вируса. Защото нашите мерки изобщо не са цялостни, а са по-скоро лобистки и преследват икономически цели. Например - затворихме МОЛ-овете, но не затворихме други огромни магазини (тип "Джъмбо", "Метро", "Практикер", "Бриколаж", "БауХаус" и пр.), които отново събират огромен брой хора. Т.е. ефектът беше основно да вземем бизнеса на тия в МОЛ-овете, и да го насочим към тия извън тях. Но като събиране на хора си остана същото. Т.е. няма анти-вирусен ефект.

По същия начин, отворени са банки, застрахователи, мобилни оператори (дори в самите МОЛ-ове).

Затворени са ресторантите, но са отворени хотелите, вкл. ресторантите в тях.

Затворени са училищата, но децата се срещат из парковете. Разходете се и ще видите. Няма никакви ограничения.

Абсолютно отворен е градският транспорт, където постоянно можете да видите кихащи и кашлящи. Тук ситуацията е по-мека дори от първата карантина, когато поне пуснаха без пари "Зелената зона", за да се намали ползването на автобусите. Сега дори обратното - разширяват "Зелената зона" - и като територия, и като времеви пояси. Т.е. насърчават автобусите.

Т.е. обобщено, да говорим за наличие на ефективни ограничаващи контактите мерки, не е обективно. Има ограничаване на някои контакти, които обаче се заменят от други. Т.е. не изолацията води до намаляване на вируса. Въпреки това, идеите да се променят мерките (например да се отворят кръчмите), не е добра. Има един принцип в живота - като нещо работи добре, не се пипа. Нашите мерки не са много строги, няма причина да не ги продължим. Нека си останат. Но не трябва да повярваме на лъжата, че правителството е преборило вируса. Ясно се вижда, че правителства с далеч по-строги ограничения, имат далеч по-лош резултат от нас.

Защо?

Много просто - Мангъров и стадният имунитет. Очевидно, безсипмтомно вече поне 70% са срещнали вируса, и той започва да губи почва.

Крайният резултат от всичко това ще е, че славата ще е за Мангъра, а не за Щаба. И Бойко Борисов ще се яви на изборите, за да отговаря за корупцията и "чекмеджетата", без да може да извади дори един победен от него вирус, и "спасяването на нацията"... Този път късметът не бе на негова страна. Ако вирусът беше изчакал още 2 месеца, щеше да е "безспорно", че ваксината го е преборила, начело с главния ваксинатор - Премиерът-Слънце...

 

Добри Божилов, писател

"Задругата", "Заветът"

04.01.2021

Вижте този коментар като видео:



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар