Бойко полетя да наглежда "Хемус", докато няма нито един медицински вертолет за спасяване в Балкана...

Бойко, наричан още "Нещото" или "Онуй", се качил на хеликоптер, за да обикаля Магистрала "Хемус".

И това само ден, след като туристи загинаха в Стара планина, заради липсата дори на един единстевен медицински вертолет! Ние сме единствената държава Европа, която няма нито един здравен хеликоптер. Дори Македония и македонизмът са осигурили 2.

Но за "Онуй" всичко има. Омръзнал му джипът, или може би - вече е опасно изобщо да стъпва по земята, че наоколо все гневен народ, и давай - хеликоптер. Селфитата пак ще станат, ще покажем колко малко сме построили с толкова много пари окрадени, но ще се изкараме по-големи строители от Омуртаг.

Вече няколко пъти в парламента се предлага закупуване на подобни летящи линейки. И винаги се отхвърля от управляващото мнозинство на ГЕРБ и ДПС. Става дума за под 50 милиона лева. Което на фона на 2 милиарда за Ф-16 е смехотворно.

Може би, освен да краде, Бойко изпълнява и друга мисия - да избие възможно най-много българи с калпаво здравеопазване, липса на техника, прогонване на доктори и медицински сестри. Може би - плячката от корупцията, е заплатата му за ликвидацията на Българския народ...

Но поспри, Мутро! От 1300 години сме тук. И след 1300 ние пак ще сме тук. И ще помним името ти - редом до това на татарския цар Чака или Иванко - убиецът на Асеня...

 

Добри Божилов, писател

"Задругата", "Заветът"

05.01.2020

Няма коментари:

Публикуване на коментар