Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Всичко тази година се свежда до историческия компромис между реститути и комунисти... Всичко друго е фарс...

"Девети"  от Добри Божилов
Всичко на предстоящите избори, и след тях, се свежда до въпроса, възможен ли е историческият компромис между реститути и комунисти. В името на премахване на диктатурата.

Ако това не е възможно, нищо друго няма значение.

Ако Демократична България за пореден (3-ти) път пристане на ГЕРБ, ще е подигравка и гавра и със собствените им думи, и с избирателите им. Които, обективно погледнато, мразят Бойко, повече отколкото мразят комунистите.

Ако не се стигне до коалиция, системата няма да бъде демонтирана. Служебно правителство на Радев е с много кратък мандат, а и то не може да променя законите. Нито да разчисти ключови органи, където ГЕРБ и ДПС са се окопали, и се избират от парламента. Дори шефът на ДАНС няма да може да смени, да не говорим за прокуратурата и съда.

Единственият начин нещо да се промени, е някакъв вид историческа, голяма, коалиция на всички срещу ГЕРБ и ДПС. Нещо от типа на коалицията "анти-Мечиар" в Словакия през 90-те.

Но за да стане това, е нужно Корнелия Нинова и Христо Иванов да се прегърнат.

Ако това се случи, привличането на третия необходим - Слави Трифонов, както и на кръговоте около Мая Манолова и Отровното трио, ще е много по-лесно.

Но ако БСП и ДБ останат все така несъвместими, то няма никакъв смисъл да се търси коалиция. Дори хипотитично такава да е възможна, оставането на ДБ в опозиция, по същество ще ги хвърли в "опозиционна коалиция" с ГЕРБ. А страната много трудно ще се управлява. Какво остава да се демонтират престъпните институции или Гешев...

Възможен ли е съюз на реститутите с комунистите?

Или отново разделението червено-тъмно-синьо ще остане доминиращо? И ще продължи да отравя България, в полза на откровени престъпници като Борисов и Доган...

Нека се надяваме този път на чудо...

Нека този път чекмеджета, кюлчета, пачки, пищови, Барселона, псувни и ПКП, нека всичко това бъде достатъчно, за да отвори съзнанията ни за мъдрите решения.

 

Добри Божилов, писател

"Задругата", "Заветът"

14.01.2021

2 коментара:

  1. Няма никаква реална опозиция в Парламента. В БСП Нинова е забранила думата социолист. Иванов(по-специално) и отровното трио доказаха,че всички тези "патаклами" бяха за да се намали напрежението. Още в началото на протестите трябваше да се настъпи и да се атакува МС. На 3тия ден определени хора яхнаха протеста и те сега направиха коалиция. Единствено Възраждане е тази която държи на думите си и делата си. Колко много лъжи и клевети се изсипаха по лидера на Възраждане за да се омаскарят. До толкова,че са задействани всякакви начини да се елиминира. Как така не се заличи незаконната ДПС? Няма начин. Нали крепи властта.

    ОтговорИзтриване
  2. От антикомуниcт нищо не cтава. Те всъщност са антибългари, но така звучи по-модерно и по-приемливо за скотонаселението.

    ОтговорИзтриване